Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γιατροί και νοσηλευτές πάνε ως πρόβατα επί σφαγή, χωρίς μέσα προστασίας»

Must Read

«SOS» εκπέμπει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, που υποστηρίζει πως γιατροί και νοσηλευτές: «Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή  χωρίς μέσα προστασίας».

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας με 90 άτομα από το ιατρικό προσωπικό να νοσεί με κορωνοϊό, ενώ άλλα 400 άτομα είναι σε καραντίνα.

«Συνολικά  τώρα έχουμε 90  συναδέλφους που νοσούν, ενώ 400 συνάδελφοι  είναι σε καραντίνα. Νόσησαν και οι πρώτοι δύο συνάδελφοι στο Νοσοκομείο αναφοράς το Σωτηρία,  ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια στη 2η πνευμονολογική κλινική.
Όλοι η κλινική έχει εκτεθεί και συζητάνε πόσοι θα βγουν σε καραντίνα. Στο μαιευτήριο Έλενας Βενιζέλου βρέθηκε γιατρός της πέμπτης κλινικής να νοσεί.  Έντεκα  συνάδελφοι  από αίθουσα τοκετών  είναι σε καραντίνα. Συμπτώματα εμφανίζει και άλλη μια γιατρός και έγινε εργαστηριακός έλεγχος. Στο Νοσοκομείο  Άγιος Σάββας νοσούν οκτώ συνάδελφοι».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που τόνισε πως υπάρχουν και ευχάριστα νέα: «Σήμερα γύρισαν από την 14ημερη καραντίνα 20 συνάδελφοι τους οποίους παρέτεινε τη καραντίνα η διοικήτρια του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Ο ΕΟΔΥ λέει για επτά ημέρες ή και καθόλου. Το χημειοθεραπευτικό και ακτινοδιαγνωστικό του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά με ασφάλεια από τη πρώτη στιγμή.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν τώρα 12 συνάδελφοι. Συνεχίζονται οι έλεγχοι. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών. Ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο  εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής. Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες».

Και οι καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο συνεχίζονται: «Στο Αττικό όπου σήμερα ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική, που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού.  Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός.

Το ίδιο συνέβη  και με το δότη οργάνων που κατέληξε στο Αττικο. Εισήχθη  18/3 και νοσηλεύονταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής.
Του έγινε έλεγχος για τον ιό αρνητικός. Διασωληνώθηκε, μπήκε σε κοινή ΜΕΘ με άλλους ασθενής που δεν έχουν κορωνοϊό. Για να δοθούν τα όργανά του, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, έγινε νέα εξέταση και βρέθηκε θετικός. Εάν δεν ήταν δότης οργάνων θα είχε ταφεί με τη συνήθη διαδικασία. Πολλοί συνάδελφοι εκτέθηκαν.

Στο νοσοκομείο Ρίου, ασθενής νοσηλευόμενος στην αιματολογική  κλινική βρέθηκε θετικός στον ιό.
Εκτέθηκαν όλοι οι συνάδελφοι της κλινικής και  τώρα δίνουν  δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή  χωρίς μέσα προστασίας. Μάσκες. Στολές και με πλημμελή εργαστηριακό έλεγχο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This