Πρώτος «Μαραθώνιος Ψηφιακής Καινοτομίας» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Must Read

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παραγωγικών και συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο πρώτος κύκλος είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 05.04.2020 ενώ ο Μαραθώνιος θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, αλλά και για να διευκολύνει τη δικτύωση τους με το παγκόσμιο ρεύμα καινοτομίας που αναπτύσσεται με αυξανόμενο ρυθμό.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας για να δώσουν χρήσιμα αποτελέσματα στα άμεσα προβλήματα και στις ανάγκες που θα τεθούν από φορείς αλλά και πολίτες.

Στον Μαραθώνιο, μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, ομάδα, ακαδημαϊκό-ερευνητικό εργαστήριο ή εταιρεία με τους ακόλουθους τρόπους:

● δίνοντας προτάσεις για επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, στον χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και ευρύτερα της κοινωνίας μέσα από δημόσια υποβολή θεμάτων προς επίλυση – διαβούλευση https://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/.
● αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (διαγωνιζόμενοι – εγγραφή εδώ).
● υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς, δήλωση υποστήριξης εδώ).

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Ως αποτελέσματα αναμένονται:

Α. Για τον κλάδο της Υγείας:
● Εφαρμογές πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού ● Ενίσχυση των υποδομών δημόσιας υγείας ● Μορφές εναλλακτικής χρηματοδότησης ερευνών για την υγεία ● Data analytics – διαμόρφωση πολιτικών για δημόσιους φορείς ● Εφαρμογές εξυπηρέτησης ασθενών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εισαγωγή ● Πλατφόρμες αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας ● Καινοτόμες λύσεις για τη βέλτιστη χρήση του απαιτούμενου εξοπλισμού και υλικών.

Β. Για όλους τους κλάδους που μετασχηματίζονται και επηρεάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού:

● Εφαρμογές για επιχειρήσεις, τηλε-εργασία και συνεργασία ● Πλατφόρμες τηλε-εκπαίδευσης για ιδιώτες και επιχειρήσεις ● Αναδιοργάνωση εφοδιαστικών αλυσίδων για έγκαιρη παράδοση αγαθών ● Ηλεκτρονικό εμπόριο και πληρωμές ● Εφαρμογές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου για πολυκαναλικό ψηφιακό διαμοιρασμό.

Δείτε επίσης: Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Βγάλτε άδεια για άσκηση κι ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε» (video)

Γ. Για τις υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους πολίτες στις συνθήκες της πανδημίας:

● Εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ● Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για φορείς του δημόσιου τομέα για απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πολιτών και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ● Εφαρμογές και υπηρεσίες που αξιοποιούν ανοιχτά δεδομένα του Δημοσίου ● Εφαρμογές και υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών. Ειδικότερα, για αυτή την ενότητα συμμετοχής, στόχος του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση των εφαρμογών στο πλαίσιο της πύλης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης gov.gr .

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Σε αυτή την κρίση δεν μένουμε αμέτοχοι. Μαζί με όλες τις συντονισμένες προσπάθειές μας, ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις για να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες για λύσεις τώρα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα “έρχονται για να μείνουν” σε μεγάλο ποσοστό. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε».

Ο Μαραθώνιος Ψηφιακής Καινοτομίας antivirus crowdhackathon είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, υποστηρίζεται ένθερμα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προσκαλεί κάθε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα να συμμετέχει και να συνδράμει. Ο μαραθώνιος διοργανώνεται με την τεχνική υποστήριξη της crowdpolicy καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων. Ο κώδικας των εφαρμογών του antivirus crowdhackathon θα είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο github με ανοιχτή άδεια.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://crowdhackathon.com/antivirus/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This