ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠερισσότεροι από 300 πυροσβέστες από έξι χώρες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν με τις φωτιές

Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες από έξι χώρες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν με τις φωτιές

Συνολικά 323 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου για να υποστηρίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα στη διαχείριση του αυξανόμενου κινδύνου πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ξένοι πυροσβέστες θα σταθμεύσουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα από 1η Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας επιχειρησιακή βοήθεια και συμμετέχοντας σε ασκήσεις εκπαίδευσης επί τόπου, σχεδιασμένες να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία που θα εφαρμοστεί στις χώρες καταγωγής τους.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας αντιμετώπισης πυρκαγιών των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Συνολικά, 641 πυροσβέστες από 14 κράτη μέλη της ΕΕ θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης