Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας: «Στις 15 Απριλίου θα φανεί αν απέδωσαν τα μέτρα, καταστροφή αν χαλαρώσουμε»

Must Read

Η Κυβέρνηση πήρε γρήγορα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά για το αν αυτά έχουν αποδώσει θα φανεί σε δυο βδομάδες περίπου, σύμφωνα με αυτά που είπε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Οι Έλληνες πέρασαν σχεδόν τρεις βδομάδες στα σπίτια τους και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν πολλές ακόμα προκειμένου να είμαστε ασφαλείς και να κρατήσουμε μακριά τον κορωνοϊό από εμάς και τους οικείους μας.

«Περάσαμε έναν δύσκολο μηνά τον Μάρτιο. Υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη της νόσου, πόσοι θα νοσούν, πόσοι θα εισαχθούν σε νοσοκομεία, πόσοι θα χρειαστούν ΜΕΘ. Θεωρώ τον Απρίλιο πάρα πολύ κρίσιμο. Στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς αυτά τα μέτρα -ιχνηλάτηση, οργάνωση νοσοκομείων, κλείσιμο σχολείων, μέτρα καραντίνας- θα αποδώσουν. Μέσα Απριλίου θα χουμε εικόνα πώς απέδωσαν τα μέτρα και θα μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό και τι θα ακολουθήσει. Κανείς δεν θέλει εικόνα Ιταλίας ή άλλων χωρών», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συνέχισε ευχαριστώντας τους Έλληνες που πειθαρχούν στα μέτρα, συμπληρώνοντας όμως πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση.

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας για την πειθαρχία που δείχνουν. Ό,τι πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες, το υιοθέτησε πρώτος ο Πρωθυπουργός πολύ πριν από άλλες χώρες. Περάσαμε έναν δύσκολο μήνα με την ανησυχία πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη του ιού. Ναι μεν επεκτείνεται η νόσος, αλλά σε βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να μην χαλαρώσει κανείς. Είναι πολύ εύκολο από συγκεκριμένα αποτελέσματα να πάμε σε σενάρια καταστροφής. Κάθε κίνηση που κάνουμε, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο εμάς, τους συνανθρώπους μας και τη χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This