28-5-2020

Στους 38 οι νεκροί, 95 νέα κρούσματα και στους 1.156 οι νοσούντες (69 διασωληνωμένοι) από κορωνοϊό στη χώρα μας

Στους 38 έχουν φτάσει οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ με τα 95 που ανακοινώθηκαν σήμερα τα κρούσματα είναι πλέον 1.156 . Επίσης, 69 συνάνθρωποί μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από τους νεκρούς οι 29 ήταν άνδρες και οι 9 γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος τον θανόντων είναι τα 71 έτη. Αυτά είπε πριν από λίγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση ενώ συμπλήρωσε ότι παγκοσμίως έχουμε 684.000 κρούσματα με περισσότερους από 32.000 νεκρούς, ενώ 146.000 άτομα ιάθηκαν.

Επίσης συμπλήρωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, ενώ η καμπύλη στην Ελλάδα δείχνει βραδύτερη πορεία σε σχέση με άλλες χώρες και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ο κύριος Τσιόδρας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών! Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αποφασίστηκε να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους, επισημαίνοντας πως «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW