Στο ξενοδοχείο «Rotonda» φοιτητές από τις εστίες του Αριστοτελείου

Must Read

Στο ξενοδοχείο «Rotonda» μεταφέρονται με τη συναίνεσή τους αλλοδαποί και ομογενείς φοιτητές, οικότροφοι των πανεπιστημιακών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό. Ως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει σχετική αίτηση 35 άτομα, στο πλαίσιο της κρατικής μέριμνας για δωμάτια που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι οικότροφοι των εστιών θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έως ότου λήξει η καραντίνα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα απαγόρευσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Έξαλλοι οι γονείς με τον «εμπαιγμό» του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα, υπήρξαν αντιδράσεις από τους εστιακούς φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν από την Πρυτανεία να μην κλείσουν οι εστίες, αφού ορισμένοι φοιτητές είναι από το εξωτερικό και άλλοι εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση της νέας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας των εστιών του ΑΠΘ. Οι φοιτητές ζητούν να παραμείνουν ανοιχτές οι εστίες και να ικανοποιηθούν αιτήματά τους που αφορούν τη σίτιση και την καθαριότητα, ενώ επικαλούνται τις υγειονομικές συνέπειες από το κλείσιμο των εστιών και τη φυγή των φοιτητών για τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This