Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στο ξενοδοχείο «Rotonda» φοιτητές από τις εστίες του Αριστοτελείου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στο ξενοδοχείο «Rotonda» μεταφέρονται με τη συναίνεσή τους αλλοδαποί και ομογενείς φοιτητές, οικότροφοι των πανεπιστημιακών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό. Ως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει σχετική αίτηση 35 άτομα, στο πλαίσιο της κρατικής μέριμνας για δωμάτια που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι οικότροφοι των εστιών θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έως ότου λήξει η καραντίνα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα απαγόρευσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Έξαλλοι οι γονείς με τον «εμπαιγμό» του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα, υπήρξαν αντιδράσεις από τους εστιακούς φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν από την Πρυτανεία να μην κλείσουν οι εστίες, αφού ορισμένοι φοιτητές είναι από το εξωτερικό και άλλοι εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση της νέας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας των εστιών του ΑΠΘ. Οι φοιτητές ζητούν να παραμείνουν ανοιχτές οι εστίες και να ικανοποιηθούν αιτήματά τους που αφορούν τη σίτιση και την καθαριότητα, ενώ επικαλούνται τις υγειονομικές συνέπειες από το κλείσιμο των εστιών και τη φυγή των φοιτητών για τα σπίτια τους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ