Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιεξουαστές έγραψαν «επαναστατικά» συνθήματα σε τοίχους μεγάλων supermarket!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης με κάθε τρόπο, αντιεξουσιαστές έβαλαν στο στόχαστρό τους supermarket και φαρμακεία σε Εξάρχεια και Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα, πετώντας τρικάκια, κολλώντας αφίσες και γεμίζοντας τους τοίχους τους με συνθήματα! 

Παράλληλα, με σχετικές ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έσπευσαν να… δικαιολογήσουν αυτές τους τις πράξεις: «Το βράδυ της Τετάρτης 25/3/20 ενάντια στο κλίμα φόβου και απαγόρευσης που επικρατεί βγήκαμε(χωρίς χαρτάκι μετακίνησης) στα κεντρικά σούπερ μάρκετ των Εξαρχείων για να βάψουμε συνθήματα. Η δράση αυτή βγήκε μέσα από το Anti-Covid19 – Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα και θα ακολουθήσουν κι άλλες.LOCKDOWN ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΡΑ

αντιεξουσιαστες παρεμβαση αντιεξουσιαστες παρεμβαση αντιεξουσιαστες παρεμβαση αντιεξουσιαστες παρεμβαση αντιεξουσιαστες παρεμβαση αντιεξουσιαστες παρεμβασηαντιεξουσιαστες παρεμβαση

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:

«Το Σαββάτο 28 του μήνα παρεμβήκαμε με τρικάκια και αφισάκια σε διάφορες πλατείες και γειτονίες της Νέας Φιλαδέλφειας , σε φαρμακεία ,σε σούπερ μάρκετ και στο ΙΚΑ.

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ τον από τα κάτω , πάνω από τον ατομισμό και την οχύρωση στους 4 τοίχους του σπιτιού. Η σκέψη μας είναι μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, τους αστέγους ,τους έγκλειστους και τις έγκλειστες στις φυλακές και στα ψυχιατρεία . Αυτές και αυτούς που λόγο του περιορισμού των επισκεπτηρίων βιώνουν ακόμα πιο φριχτό εγκλεισμό . Οι οποίοι/ες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό , εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που τους επιβάλλει η κρατική στρατηγική.

Σε κάθε χώρο δουλειάς να αντισταθούμε στην υπερεντατικοποίηση και εκμετάλλευση με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού. Δείχνουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στις εργάτριες εργάτες στα σούπερ μάρκετ, στα νοσοκομεία, στα εργοστάσια και στο delivery που δουλεύουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς και με ανύπαρκτα μέσα προστασίας.

Πολέμος, εξαθλίωση , καθημερινή αλλοτρίωση, απομόνωση, καταστολή , λεηλασία του φυσικού κόσμου, καταστροφή και απονέκρωση της ζωής . Είναι τα μόνα που έχει να μας προσφέρει ο καπιταλισμός , αλλά και κάθε είδος κράτους και εκμεταλλευτικού συστήματος . Άρνηση του ζοφερού μέλλοντος που υπόσχονται και αντίσταση, όπως οι φυλακισμένοι στην Ιταλία που ξεκίνησαν αγώνες , αποδράσεις και τη μεγαλύτερη εξέγερση φυλακισμένων στη σύγχρονη ιστορία της Ιτάλιας.

Αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία. Για ένα κόσμο ισότητας , ελευθερίας που ο καθένας θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του ,όπου η φύση και όλα τα ζωντανά πλάσματα θα έχουν απελευθερωθεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Καμία υποταγή στα διαρκή καλέσματα για εθνική ενότητα

Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά καμιά ειρήνη με τα αφεντικά

αναρχικές/οί»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ