Πάνω από 13.000.000 είδη προστασίας από τον Covid-19 στην Ελλάδα, με αερογέφυρα βοήθειας από την Κίνα!

Must Read

Προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean, το οποίο μετέφερε από την Κίνα μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πιο συγκεκριμένα, από την εν λόγω πτήση έφθασαν στη χώρα μας 1,7 εκατομμύρια μάσκες, ενώ, με σειρά πτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατομμύρια μάσκες και είδη ατομικής προστασίας, όπως απλές χειρουργικές, αλλά και εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου.

κινα κορωνοιος βοηθεια ιατροφαρμακευτικο υγειονομικο υλικο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ως τώρα, μεταφορά υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα, η οποία προέρχεται από δωρεές, με τη μεταφορά του υλικού από το Τιεντσίν της Κίνας προς την Αθήνα, να γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean, αλλά και πτήσεις Cargo.

κινα κορωνοιος βοηθεια ιατροφαρμακευτικο υγειονομικο υλικοκινα κορωνοιος βοηθεια ιατροφαρμακευτικο υγειονομικο υλικο

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό, με το κόστος της προμήθειας, αλλά και της μεταφοράς του υλικού στην Ελλάδα να καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών.

κινα κορωνοιος βοηθεια ιατροφαρμακευτικο υγειονομικο υλικο κινα κορωνοιος βοηθεια ιατροφαρμακευτικο υγειονομικο υλικο

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China, η οποία, προ ημερών, μετέφερε στην Ελλάδα ως δωρεά από την Κίνα  1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This