Κρούσμα κορωνοϊού σε Ελβετό ναυτεργάτη του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» – Αρνητικά τα κρούσματα στο «Θεολόγος Π»

Must Read

Κρούσμα κορωνοϊού εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», της κρητικής ναυτιλιακής εταιρείας ANEK Lines.Συγκεκριμένα, πρόκειται για 72χρονο ναυτεργάτη ελβετικής καταγωγής, που εργάζεται στο εν λόγω πλοίο, ενώ ανάλογα συμπτώματα παρουσιάστηκαν, επίσης, σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Γενικευμένα μέτρα, εξάλλου, έχουν παρθεί για τις συνθήκες ασφαλούς διαμονής όλου του πληρώματος, που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Στο πλοίο, το οποίο παραμένει στη ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι, πρόκειται να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους ναυτεργάτες.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την δέσμευση της εταιρίας,  τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου αναμένεται να αντιμετωπισθούν, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα στο «Θεολόγος Π»

Στο μεταξύ, για τα ύποπτα κρούσματα που σημειώθηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Θεολόγος Π» και αφορούσαν δύο έλληνες Ναυτεργάτες (ναυτόπαις και δόκιμος μηχανικός), τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

Η ΠΕΝΕΝ, με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται με κρούσματα σε διάφορα πλοία, τονίζει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των ναυτεργατών και, για τον σκοπό αυτό, να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Τέλος, σε ότι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που, γενικευμένα, προχωρούν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ, με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα Ναυτεργατικά δικαιώματα, τα οποία, με αφορμή τον κορωνοϊό, καταστρατηγούνται ασύστολα το τελευταίο διάστημα από τους εφοπλιστές, έχοντας (αυτοί) τη συναίνεση του ΥΕΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This