Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού σε Ελβετό ναυτεργάτη του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» – Αρνητικά τα κρούσματα στο «Θεολόγος Π»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κρούσμα κορωνοϊού εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», της κρητικής ναυτιλιακής εταιρείας ANEK Lines.Συγκεκριμένα, πρόκειται για 72χρονο ναυτεργάτη ελβετικής καταγωγής, που εργάζεται στο εν λόγω πλοίο, ενώ ανάλογα συμπτώματα παρουσιάστηκαν, επίσης, σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Γενικευμένα μέτρα, εξάλλου, έχουν παρθεί για τις συνθήκες ασφαλούς διαμονής όλου του πληρώματος, που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Στο πλοίο, το οποίο παραμένει στη ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι, πρόκειται να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους ναυτεργάτες.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την δέσμευση της εταιρίας,  τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου αναμένεται να αντιμετωπισθούν, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα στο «Θεολόγος Π»

Στο μεταξύ, για τα ύποπτα κρούσματα που σημειώθηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Θεολόγος Π» και αφορούσαν δύο έλληνες Ναυτεργάτες (ναυτόπαις και δόκιμος μηχανικός), τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

Η ΠΕΝΕΝ, με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται με κρούσματα σε διάφορα πλοία, τονίζει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των ναυτεργατών και, για τον σκοπό αυτό, να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Τέλος, σε ότι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που, γενικευμένα, προχωρούν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ, με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα Ναυτεργατικά δικαιώματα, τα οποία, με αφορμή τον κορωνοϊό, καταστρατηγούνται ασύστολα το τελευταίο διάστημα από τους εφοπλιστές, έχοντας (αυτοί) τη συναίνεση του ΥΕΝ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ