ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΝέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών στα πλοία της Αδριατικής - 6η ημέρα κινητοποιήσεων

Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών στα πλοία της Αδριατικής – 6η ημέρα κινητοποιήσεων

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προχώρησε σε νέα 24ωρη απεργία από Σάββατο 21/6 06:00 έως Κυριακή 22/6 την ίδια ώρα. Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία.

Στην συνέλευση της ΠΕΝΕΝ απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ως ανεπαρκής και άσχετη με τα κύρια αιτήματα των ναυτεργατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων πρότεινε στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΠΝΟ την ενίσχυση των πληρωμάτων στα πλοία της Αδριατικής ενώ δεσμεύθηκε για την αμοιβή συγκεκριμένου αριθμού φορτηγών που εισέρχονται στα γκαράζ των πλοίων.

Η συνέλευση των ναυτεργατών διαμόρφωσε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία κατατέθηκε στον ΣΕΕΝ.

«Οι σημερινές διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες, κατόπιν τούτου αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου μαζί με την κυβέρνηση – ΥΕΝ την ευθύνη για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Αυτοί είναι υπαίτιοι και υπόλογοι για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην γραμμή Πάτρας – Ηγουμενίτσας – Ιταλίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης