Τετάρτη 23/6/2021

Τραγικές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία: Μολύνθηκαν 101 νοσηλευτές με έναν νεκρό από κορωνοϊό!

Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί 101 νοσηλευτές λόγω της ανεπάρκειας στα μέσα προστασίας και της μη τήρησης της καραντίνας, ενώ ένας κατέληξε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κύριος Γιαννάκος:

«Σήμερα φθάσαμε στους 101 συναδέλφους που νοσούν και ένας που κατέληξε από το νοσ. Καστοριάς. Αυξάνεται κατά πολύ ο αριθμός των συναδέλφων σε καραντίνα. Σήμερα αγγίζουν τους 500 συνάδελφους. Τέσσερις νοσηλεύονται.Η μαία στα κέντρα υγείας Πολυχνίτου και καλλονής της Λέσβου.

που έχασε τη μητέρα της από κορονωϊό βρέθηκε να νοσεί. Έκλεισαν για 7 ημέρες τα κέντρα υγείας και 50 συνάδελφοι βγήκαν σε επταήμερη καραντίνα.Επικίνδυνη απόφαση. Θα έπρεπε οι συνάδελφοι να βγούνε σε 14ημερη καραντίνα ειδικά εκεί που λόγω των προσφύγων και μεταναστών μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα.

Στο Νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία βρέθηκαν άλλες 2 νοσηλεύτριες από τη 2η κλινική να νοσούν ανεβάζοντας τον αριθμό σε 6. Ελέγχονται εργαστηριακά και πολύ άλλοι. 30 συνάδελφοι σε καραντίνα. Όλο και περισσότεροι ασθενείς με κορονωιο ξεφεύγουν και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς. Λόγω ανεπάρκειας στα μέσα προστασίας για το προσωπικό νοσούν ή βγαίνουν συνάδελφοι σε καραντίνα. Παράδειγμα παθολογική Αγία Όλγα. Ακτινοδιαγνωστικό Γεννηματάς. Λύση είναι ο εργαστηριακός ελεγχος όλων των ασθενών και γρήγορη έκδοση αποτελεσμάτων. Το προσωπικό να έχει επαρκή μέτρα προστασίας.

Θα πρέπει να επανέλθει η 14ημερη καραντίνα για το προσωπικό.
Το παλαιό προσωπικό δίνει και θα δώσει τη μάχη για τον κορωνοϊό. Το νέο προσωπικό που ακόμη δεν προσλήφθηκε δεν προλαβαίνει να εκπαιδευτεί.

Δείτε επίσης: «Νικήτρια» η Ελλάδα στη σύγκριση με Ολλανδία και Βέλγιο σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους

Αυτό που συμβαίνει με τις μάσκες και τις στολές υψηλής προστασίας είναι απαράδεκτο. Σε νοσοκομεία αναφοράς όπως Αττικό. Παπανικολάου οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε τμήματα με ασθενείς με κορωνοϊό τους παρέχουν μια στολή και μια μάσκα για όλο το 8ωρο. Δεν εναλλάσσονται στα τμήματα αυτά με άλλους συναδέλφους γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό λόγω ελλείψεων.Τους υποχρεώνουν λόγω ελλείψεων στα υλικά να φοράνε την ειδική στολή για όλο το 8ωρο. Δεν μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να προμηθευτούν μάσκες και στολές υψηλής προστασίας τα νοσοκομεία. Διαφορετικά θα αρρωστήσει όλο το έμπειρο και μάχιμο προσωπικό των νοσοκομείων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ