Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή των εργαζομένων καθαριότητας στον Μητσοτάκη: «Μας ξεχάσατε από την έκτακτη ενίσχυση, κόψτε τους μισθούς των golden boys (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε το προεδρείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, υποστηρίζοντας πως για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση τους ξέχασε και δεν τους συμπεριέλαβε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

«Γιατί μας εξαιρείτε από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Δώρο του Πάσχα- που καλώς ανακοινώσατε  ότι θα καταβληθεί  στους εργαζόμενους στην υγεία, την πολιτική προστασία; Γιατί όμως μόνο σε αυτούς;», ρωτάνε οι εργαζόμενοι και γίνονται ακόμα πιο σκληροί:

«Να κόψετε από τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών, των αιρετών της  αυτοδιοίκησης, των golden boys διαφόρων οργανισμών, τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. Ακούστε τη φωνή των εργατών, στηρίξτε το δίκαιο».

Αυτή είναι η επιστολή των εργαζομένων των ΟΤΑ, που έστειλαν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και τα ΜΜΕ:

«Ακούστε κ. Πρωθυπουργέ
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των Δήμων όπως καθαριότητα, κοιμητήρια, κοινωνικές δομές, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και αυτής της μάχης παρέχοντας υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας. Καθημερινά δίνουμε τη μάχη με το θεριό, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην ασπίδα προστασίας του λαού μας και της κοινωνίας, μαζί με άλλους  εργαζόμενους όπως στα νοσοκομεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα ντελίβερι.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα – περισυλλογή απορριμμάτων, χωματερές, νοσοκομειακά, οδοκαθαρισμό, κοιμητήρια, κοινωνικές δομές, σε όλες τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές είμαστε εργαζόμενοι  παντός καιρού.  Εκτεθειμένοι καθημερινά σε μικρόβια, ασθένειες και ατυχήματα, πολύ περισσότερο ΤΩΡΑ με τον κορονοϊό , με ελάχιστα έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας και ατομικής υγιεινής για να είναι οι γειτονιές και οι πόλεις μας καθαρές για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Γιατί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση μας ξέχασε;

Γιατί μας εξαιρείτε από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Δώρο του Πάσχα- που καλώς ανακοινώσατε  ότι θα καταβληθεί  στους εργαζόμενους στην υγεία, την πολιτική προστασία; Γιατί όμως μόνο σε αυτούς;

Και μην μας πείτε ότι τα λεφτά δεν φτάνουν. Δέκα χρόνια μνημόνια αρκετά πληρώσαμε, να μην έχουμε νέες περικοπές μισθίων. Μέρος από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να το διαθέσετε για την προστασία της κοινωνίας και των εργαζομένων. Σε όλους αυτούς  που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και  δίνουν την ψυχή τους αυτή τη δύσκολη ώρα. Να στηριχτεί η δημόσια υγεία.

Να σταματήσετε τις οικονομικές διευκολύνσεις και οικονομικές ενισχύσεις στους εφοπλιστές, στα ΜΜΕ, τα κόμματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να κόψετε από τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών, των αιρετών της  αυτοδιοίκησης, των golden boys διαφόρων οργανισμών, τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. Ακούστε τη φωνή των εργατών, στηρίξτε το δίκαιο.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους της χώρας για να μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα αναστολής υπηρεσιών. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σε θέσεις πρώτης γραμμής, να στηριχτούν οι εργαζόμενοι. Αυξήστε τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης και το ωρομίσθιο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες  και να ξεχάσετε –Κυβέρνηση και Δήμαρχοι- το ενδεχόμενο να ανατεθούν υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η Αντίσταση είναι καθήκον. Οι εργαζόμενοι θα λογαριαστούμε με τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές. Μένουμε σπίτι αλλά έχουμε φωνή και δύναμη για δράση. Δεν θα μπούμε στον γύψο, δεν θα μείνουμε αδρανείς».

Μπακογιάννης: Σεβαστείτε τους υπαλλήλους καθαριότητας

«Σφάζει» με το… γάντι όλους εκείνους που επιμένουν να πετούν οτιδήποτε άχρηστο έχουν, όπου βρουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει το ποιοι (και πως) θα το μαζέψουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, μέσω μιας νέας έκκλησής του προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, με μια επιστολή, αλλά και ένα νέο βίντεο, ο Κώστας Μπακογιάννης καλεί τους δημότες της Αθήνας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της καθαριότητας, με τον να τους βοηθούν στην προσπάθειά τους.

Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων:
«Κώστας Μπακογιάννης: Όλοι μαζί για ουσιαστικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες καθαριότητας

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι στους δρόμους και δίνουν καθημερινά τη μάχη να προστατέψουν την υγεία όλων μας. Τους χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη και καλούμαστε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας βοηθώντας όλοι την προσπάθειά τους.

Επικεντρωμένοι στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης, η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες της Αθήνας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

1) ΔΕΝ αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, πριν την αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

2) Μειώνουμε και διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Μπλε κάδοι (μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες υλικών),πράσινοι ή γκρι κάδοι (μόνο οικιακά απορρίμματα), μπλε κώδωνες (γυάλινες συσκευασίες).

3) Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι η χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης. Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.

4) ΔΕΝ αποθέτουμε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα(καρέκλες, καναπέδες, ντουλάπες, τραπέζια) στους δρόμους. Επικοινωνούμε πρώτα με την Δημοτική μας Κοινότητα.

5)Αναβάλουμε τις εργασίες που παράγουν δομικά απορρίμματα στους δρόμους.

6) Αναβάλουμε το κλάδεμα στις αυλές των σπιτιών μας.

7) Γάντια και μάσκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται και απορρίπτονται στους πράσινους και ΟΧΙ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας απορρίπτοντας τα παραπάνω υλικά σε καλά κλεισμένες σακούλες.

«Μέχρι σήμερα, με την συνεργασία όλων των πολιτών, έχουμε καταφέρει, όχι μόνο να λειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου μας αλλά να έχουμε εντατικοποιήσει πολλές από τις δράσεις του. Αυτό που ζητάμε, είναι η προσαρμογή στις συνθήκες των ημερών για να συνεχίσουν οι υπηρεσίες μας να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,

Οι πολίτες για κάθε σχετική πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Καθαριότητας στο 1595 όλο το 24ωρο ή μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα Novoville.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε αυτό.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια για μια Αθήνα καθαρή.

#Μένουμε_σπίτι #StayHome #StaySafe»

  • Δείτε το συνοδευτικό βίντεο:

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ