Γκάλοπ! Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως θα κολλήσουν κορωνοϊό – Τι λένε για Τσιόδρα, μέτρα, απαγόρευση και εργασία

Must Read

Θετικοί στον κορωνοϊό πιστεύουν πως θα βρεθούν οι μισοί Ελληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Interview. Συγκεκριμένα, το 50% θεωρούν πολύ ως αρκετά πιθανό να αποτελέσουν κρούσμα του Covid-19, ενώ το 42% θεωρεί μικρό ή απίθανο αυτό το ενδεχόμενο. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης, που το 87% τα βλέπει θετικά, ενώ αρνητικά τα θεωρεί μόνο το 10%.

Τον Σωτήρη Τσιόδρα κατά κύριο λόγο –και μετά το Νίκο Χαρδαλιά- τους παρακολουθούν στην καθημερινή ενημέρωση το 67%, ενώ το 86% κρίνει την ενημέρωσή του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας ως επαρκή και τεκμηριωμένη και μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά. Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας το 54% τη θεωρεί απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, ενώ μόνο το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη.

Επίσης, σύμφωνα με το γκάλοπ, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις. Τέλος, σε ότι αφορά την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This