Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Σωτήρης Τσιόδρας: «Θα είχαμε 2.165 νεκρούς στην Ελλάδα, αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε πως αν η Κυβέρνηση δεν είχε πάρει γρήγορα μέτρα και ακολουθούσε την πορεία της Ισπανίας, οι νεκροί θα ήταν πάνω από 2.000. «Αν ακολουθούσαμε το μοντέλο της Ισπανίας θα είχαμε σήμερα 2.165. Οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού. Η στρατηγική μας αποδίδει», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως -σύμφωνα με αναφορές νευρολόγων από όλο τον κόσμο- ένα υποσύνολο ασθενών με κορωνοϊό αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, .

«Αν και ο βήχας, ο πυρετός και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά, συν τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης, που όλο και περισσότερο αναφέρεται στη βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό, δηλαδή μια εγκεφαλοπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε και για το θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. «Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ