Ενθουσιασμένη για την τεράστια απήχηση της τηλεκπαίδευσης η Κεραμέως, παρότι οι πλατφόρμες… σέρνονται!

Must Read

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία και εβδομάδες ολόκληρες που έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ωστόσο, οι γονείς βρίσκονται ακόμη σε απόγνωση, μιας και δεν βλέπουν «φως» από το υπουργείο Παιδείας, για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Οι πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία «σέρνονται», πολλά παιδιά δεν έχουν καν υπολογιστή στο σπίτι, ενώ, όσα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές δεν γνωρίζουν ακόμη πότε θα γίνουν.

Το μόνο που έκανε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, ήταν να παραδεχτεί ότι όντως υπάρχουν προβλήματα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Όπως τόνισε, τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση του κλεισίματος των σχολείων, θα τις καθορίσουν οι συστάσεις των ειδικών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι πιθανή παράταση του σχολικού έτους, καθώς και τυχόν μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα καθοριστούν «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί». Για το «καυτό» ζήτημα των πανελλαδικών, εξήγησε ότι, θα εξαρτηθεί πότε θα γίνουν από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου, για πάρα πολλούς λόγους», ανέφερε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε ότι, ο μόνος λόγος για να γίνουν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, θα ήταν, αν οι ειδικοί δεν επιτρέψουν τον συγχρωτισμό μαθητών σε μια αίθουσα, ενώ, επανέλαβε ότι, στόχος είναι να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές

Σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα, με κυριότερο την υπερφόρτωση του δικτύου, για το οποίο θα υπάρξει μέριμνα, ώστε η χρήση να γίνεται με συγκεκριμένα ωράρια μέσα στην ημέρα, ώστε να κατανέμεται ο φόρτος. Όπως είπε, τα δίκτυα αναβαθμίζονται συνεχώς, για να ανταποκριθούν στην εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η υπουργός δήλωσε ότι η πλειονότητα των οικογενειών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με απεριόριστο χρόνο, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη και για τηλεφωνική σύνδεση με αστική χρέωση. Τόνισε, ωστόσο, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς την παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά κατά 70%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This