Φοιτητές του ΑΠΘ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία

Must Read

Παίρνουν πρωτοβουλία οι φοιτητές και μπαίνουν μπροστά για την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, για σήμερα 7 Απριλίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιατρικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήραν την απόφασή τους και την ανακοίνωσαν.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο 150 ευρώ σε 19 Αλβανούς που ήθελαν να επαναπατριστούν στην χώρα τους με το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (video)

«Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο ψήφισμά τους, καλώντας «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Εκφράζουν, παράλληλα, τη στήριξή τους «στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Κατά την αιμοδοσία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών» και στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι «τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων».

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, από 8:30 έως 13:30, στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν ραντεβού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This