Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Φοιτητές του ΑΠΘ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία

Παίρνουν πρωτοβουλία οι φοιτητές και μπαίνουν μπροστά για την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, για σήμερα 7 Απριλίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιατρικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήραν την απόφασή τους και την ανακοίνωσαν.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο 150 ευρώ σε 19 Αλβανούς που ήθελαν να επαναπατριστούν στην χώρα τους με το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (video)

«Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο ψήφισμά τους, καλώντας «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Εκφράζουν, παράλληλα, τη στήριξή τους «στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Κατά την αιμοδοσία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών» και στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι «τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων».

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, από 8:30 έως 13:30, στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν ραντεβού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ