Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» ράβουν μάσκες για τον κορωνοϊό

Must Read

Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020.

Μέχρι στιγμής 40.000 τεμάχια υφασμάτων που αντιστοιχούν σε 40.000 μάσκες έχουν αποσταλεί σε 346 μοδίστρες και ραφτάδες, σε 37 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μοδίστρες που συμμετέχουν στη δράση συμπλήρωσαν την σχετική φόρμα συμμετοχής και έλαβαν το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες ραφής. Οι μοδίστρες ράβουν, περνούν λάστιχα, υπολογίζουν σύμφωνα με το πατρόν μια θήκη για το φίλτρο που θα περαστεί μετά, πλένουν και σιδερώνουν.

Οι μάσκες είναι 100% βαμβακερές και είναι πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες, ως μια προτεινόμενη λύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καμία μάσκα δεν θα διατεθεί προς πώληση, καθώς τη διάθεσή τους θα διαχειριστεί αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ειδικότερα το παράρτημα της Θεσσαλονίκης. Ο Ερυθρός Σταυρός θα εκτιμήσει τις ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας, υπηρεσίες και όπου κρίνει απαραίτητο θα παραδόσει τις μάσκες.

Αναλυτικότερα, μετά από συνεννόηση με τo Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποφασίστηκε από το συμβούλιο ότι το τμήμα Θεσσαλονίκης θα γίνει το πρώτο τμήμα αποδοχής των δωρεών, αναλαμβάνοντας την περισυλλογή, διαχείριση και διάθεση των μασκών για όπου υπάρχει ανάγκη στην ελληνική επικράτεια. Σε δεύτερο χρόνο και μέχρι να ετοιμαστούν οι μάσκες, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα σημεία παραλαβής.

Οι πρώτες μάσκες είναι έτοιμες και μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι επιστροφές από τις μοδίστρες, ενώ παράλληλα οργανώνεται η επόμενη κίνηση για την παραγωγή και διάθεση μασκών. Να σημειωθεί, ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα κόστη των μεταφορικών, τα οποία γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν μέσα από χορηγίες, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι μοδίστρες που συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This