Αποκαρδιωτική η κατάσταση στη Β. Ελλάδα: Σχεδόν μηδαμινές οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση του ιού!

Must Read

«Κάτω από τα ασφαλή όρια βρίσκεται η κατάσταση λειτουργίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», επισημαίνουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «αποκαρδιωτική» κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης παρά τις εξαγγελίες για έγκριση 4.000 νέων θέσεων εργασίας από τους οποίους δηλώνεται ότι «2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, στο τμήμα Μακεδονίας Θράκης, Γ. Μπαλιόζογλου, τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Βασίλη Κικίλια ότι «ο αριθμός των νοσηλευτών που έχει προσληφθεί στη Θεσσαλονίκη συνολικά είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσληφθέντων σε ένα μόνο νοσοκομείο της Αθήνας, παρόλο που η πανδημία δεν γνωρίζει όρια και ανάγκες δεν υφίστανται μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας».

Δείτε επίσης: Η AEGEAN OIL προσφέρει 300.000€ σε καύσιμα και δίνει περισσότερη «κίνηση» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο αριθμός προσληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα είναι μόλις 87 νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτών ενώ «ενδεικτικά μόνο στο Νοσοκομείο Σωτηρία των Αθηνών έχουν προσληφθεί 112 νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτών».

«Επειδή οι νοσηλευτές μάχονται καθημερινά ηρωικά κατά του κορωνοϊου και είναι ανεπίτρεπτο να θεωρούνται αναλώσιμοι και να οδηγούνται στην εξάντληση “περιμένοντας” τους συναδέρφους τους των οποίων η πρόσληψη παραμένει προς το παρόν στο επίπεδο της εξαγγελίας.

Επειδή τίθεται ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας, σας καλούμε όπως άμεσα κάνετε πράξη τις εξαγγελθείσες προσλήψεις στο σύνολο τους και όπως δώσετε εντολή στις αρμόδιες 3η και 4η ΥΠΕ ή οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα να προβεί άμεσα στην ολοκλήρωση των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This