Η καλή είδηση της ημέρας: Έγινε η πρώτη δωρεά οργάνων εντός Ελλάδας, εν μέσω πανδημίας!

Must Read

Γεγονός είναι η πρώτη δωρεά οργάνων μέσα στη θύελλα του κορωνοϊού, που κάνει τη μεταμόσχευση ακόμα πιο δύσκολη διαδικασία!

Οι γιατροί της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, αφού κατάφεραν εν μέσω της πανδημίας να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, χάρη στη δωρεά οργάνων ενός 56χρονου, που κατέληξε από εγκεφαλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Πρόκειται για τον Γιώργο Χριστόπουλο από τον Πύργο, δραστήριο μέλος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, που έγινε δότης στην πρώτη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα μέσα στην επιδημία.

δωρητης οργανων
ο άτυχος, αλλά γενναιόδωρος Γιώργος Χριστόπουλος

Ο λήπτης του νεφρού είναι ένας 31χρονος Λαρισαίος, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση για περισσότερα από δέκα χρόνια, όμως, πλέον, είναι καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε καν να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο δεύτερος νεφρός μεταμοσχεύτηκε από την ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου και η καρδιά από την ομάδα του Ωνασείου.

Σε τεστ για Covid-19 υποβάλλονται δότης και λήπτης

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, Νικόλαος Αντωνιάδης, οι μεταμοσχεύσεις οργάνων αυτή την περίοδο γίνονται με ακόμη πιο αυξημένα μέτρα και υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό τόσο οι δότες όσο και οι λήπτες.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι, παρά την πανδημία, υπάρχουν άνθρωποι που διατηρούν την ευαισθησία τους στο θέμα της δωρεάς οργάνων και εξίσου σημαντικές είναι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν στο Νοσοκομείο του Ρίου, που έχει επιβαρυνθεί από κρούσματα Covid-19, προκειμένου, λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα, να διατηρηθούν τα όργανα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Αντωνιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 13 Μαρτίου είχε προηγηθεί η μεταμόσχευση νεφρού σε 61χρονο, με μόσχευμα που παρέλαβε από τη Βουλγαρία η ομάδα λήψης οργάνων της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This