Λιακάδα VS καραντίνας! Βγήκαν για βόλτες, αψηφώντας τα μέτρα – «Πνίγηκαν» από κόσμο Φλοίσβος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

Must Read

Όλη η Αθήνα κατέβηκε για άθληση στο Φλοίσβο μέσα στο σαββατοκύριακο, εξαναγκάζοντας το δήμαρχο Φαλήρου να απειλεί πως θα πάρει έκτακτα μέτρα αποκλεισμού των… «ξένων»! 

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσίασε η παραλία του Φλοίσβου το Σάββατο, ο δήμαρχος Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, τόνισε πως είναι έτοιμος να ζητήσει να υπάρχει έλεγχος στις εισόδους, ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο οι δημότες της περιοχής.

Ο δήμαρχος Φαλήρου εξήγησε ότι από το πάρκο Φλοίσβου μέχρι την Εδέμ, η παραλία έχει μήκος ενάμιση χιλιόμετρο, συνεπώς, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, θα πρέπει να βρίσκονται 300 πολίτες (ταυτόχρονα) σε όλο το μήκος της και όχι 300 άτομα ανά… 200 μέτρα.

Mάλιστα, ο κ. Φωστηρόπουλος υποστήριξε πως κόπηκαν τόσα πολλά πρόστιμα, που οι αστυνομικοί ξέμειναν από μπλοκάκια: «Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι το απόγευμα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εδώ, δεν είχαν μπλοκάκι. Δεν είχαν προβλέψει και το μπλοκάκι τους είχε τελειώσει με αποτέλεσμα ο Αστυνομικός Διευθυντής να ζητήσει να του φέρουν μπλοκάκι, προκειμένου να βεβαιωθούν οι παραβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας του Ηρακλείου

Με απόφαση του Λιμεναρχείου έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας του Ηρακλείου  εξαιτίας των «προϋποθέσεων συνωστισμού» που δημιουργούνταν τις τελευταίες ημέρες.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, με το που έφτιαξε ο καιρός, ο κόσμος κατέκλυσε το λιμενοβραχίονα του Κούλε για περπάτημα και σωματική άσκηση, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη του συγκεκριμένου αυτού μέτρου.

«Υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα 2.000 άτομα. Αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο, καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού», σχολίασε ο Λιμενάρχης.

Παράλληλα, με μια οργισμένη ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκης, σχολίασε την «απαράδεκτη» κατάσταση που επικρατούσε το Σάββατο στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου. Μικροί και μεγάλοι να περπατούν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και αψηφώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την δημοσία υγεία.

«Δυστυχώς… σημερινή εικόνα του παραλιακού μας μετώπου…
Τελικά είμαστε τυχεροί όχι πειθαρχημένοι….
Δεν περνάει μάλλον από κανενός το μυαλό η πιθανότητα να ΚΛΕΙΣΕΙ η παραλία, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο κλπ.
Τελικά μήπως είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ της καλής μας τύχης»;

  • Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

Συμμορφώθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Πλήρης ήταν την Κυριακή, παρά τον καλό καιρό, η συμμόρφωση των Θεσσαλονικέων στο μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας, εν μέσω της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια ελέγχων, που διενήργησε κλιμάκιο δικυκλιστών της Δημοτικής Αστυνομίας στη Νέα Παραλία, διαπιστώθηκε πως οι πολίτες έμειναν σπίτι. Μειωμένη ήταν η κίνηση και σε άλλους κεντρικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, όπως στην παλιά παραλία και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο μεταξύ, σε εφαρμογή τέθηκε από το Σάββατο η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιπατητική διαδρομή της οδού Α. Τρίτση, στην περιοχή του Ευόσμου. Η απαγόρευση τέθηκε διότι παρουσιάζονταν εικόνες συγχρωτισμού πολιτών σε καθημερινή βάση στο συγκεκριμένο σημείο, ειδικά όταν βελτιώθηκε ο καιρός…

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν επικοινωνίας με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This