Σάββατο 15/5/2021

Σε καραντίνα το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη – Επιβεβαιώθηκαν 12 κρούσματα

Μετά τον οικισμό Ρομά στην Ξάνθη, συναγερμός έχει σημάνει στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και για ένα γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, όπου ύστερα από ελέγχους που έγιναν χθες επιβεβαιώθηκαν 12 κρούσματα. Τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Ολοι τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μεταξύ των ηλικιωμένων που έχει βρεθεί θετική στον ιό είναι και μια υπέργυρη 101 ετών.

Εξετάστηκαν 122 άνθρωποι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε εκεί μαζί με τους κκ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά και μετά τα πρώτα αποτελέσματα ο οίκος ευγηρίας μπήκε σε καραντίνα.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει σε κάποια από τις καθημερινές του ενημερώσεις πως απεύχεται κρούσμα κορωνοϊού σε γηροκομείο. «Είναι κύριοι χώροι στους οποίους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ούτε ένα ύποπτο περιστατικό. Τα γηροκομεία όταν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και οι κανόνες προστασίας, δύο και τρεις φορές πιο αυστηρά, θα γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι στη μάχη με τον ιό, στη μάχη για τη ζωή» είχε πει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ