ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΔονούσα: Στη φυλακή ο 63χρονος που κρατούσε «φυλακισμένες» 58 γάτες

Δονούσα: Στη φυλακή ο 63χρονος που κρατούσε «φυλακισμένες» 58 γάτες

Iσχυρίστηκε ότι «αγαπάει τα γατάκια και θέλει μόνο το καλό τους»

Συνολικά 58 υποσιτισμένες γάτες κρατούσε «φυλακισμένες» στο σπίτι του στη Δονούσα ένας 63χρονος, ο οποίος έπεσε, τελικά, στη… φάκα του νόμου με αποτέλεσμα να καταλήξει κι ο ίδιος στη φυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του cyclades24.gr, ο άνδρας που είναι γνωστός ως «συλλέκτης-κακοποιητής ζώων του Μοσχάτου», καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το δικαστήριο της Νάξου σε τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Εμφανίστηκε απολογητικός

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ίδιος εμφανίστηκε απολογητικός, ισχυριζόμενος ότι «αγαπάει τα γατάκια και θέλει μόνο το καλό τους».

Θυμίζουμε πως, βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, ο κατηγορούμενος φέρεται υποχρεωμένος να καταβάλει και πρόστιμο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση που οδήγησε στην καταδίκη του 63χρονου, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες φιλόζωων στη Δονούσα. Με εντολή του εισαγγελέα Αιγαίου, κ. Τσορμπατζόγλου, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψης του άνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκελετωμένα ζώα και σημάδια κακοποίησης

Το όνομά του είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2019, όταν, ακολουθώντας καταγγελίες γειτόνων για έντονη δυσοσμία από το σπίτι του στο Μοσχάτο, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα.

Εκεί εντόπισε 11 σκελετωμένα σκυλιά και 20 γάτες σε άθλια κατάσταση μέσα σε ένα σκοτεινό υπόγειο, καθώς και θηλιές και άλλα αντικείμενα που παρέπεμπαν σε κακοποίηση ζώων.

Στη Δονούσα η κατάσταση αποδείχθηκε εξίσου σοκαριστική. Οι αρχές βρήκαν περίπου 58 γάτες «στοιβαγμένες» σε έναν άθλιο, σκοτεινό και βρώμικο οικοδόμημα, απ’ όπου απουσίαζαν οι βασικές συνθήκες υγιεινής και φροντίδας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης