Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο του 35χρονου στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Έρευνα θα διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το πολυσυζητημένο περιστατικό θανάτου του 35χρονου στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και για ενδεχόμενες ευθύνες των θεραπόντων ιατρών.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στεφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θάνατο του 35χρονου, ο οποίος, αν και δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα, φέρεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω του κορωνοϊού στις 22 Απριλίου, με συγγενικά του πρόσωπα να αφήνουν αιχμές για θάνατο που επήλθε συνεπεία ιατρικών λαθών.

Με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Γιώργος Νούλης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η αιτία του θανάτου και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων ιατρών για την κατάληξη του 35χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας του θύματος, ενώ θα προσκομίσουν σχετικά έγγραφα και ιατρικές εξετάσεις από το νοσοκομείο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη σορό του 35χρονου δεν διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, υπό το φόβο διασποράς του ιού, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ