Καύσωνας ήταν και πέρασε! Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Must Read

Καύσωνας ήταν και πέρασε… Και αυτό γιατί –σύμφωνα με τους μετεωρολόγους- αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα αργά τη νύχτα. Και σήμερα είναι μια ζεστή μέρα, όμως από τη νύχτα και αύριο σταδιακά η θερμοκρασία θα πέσει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυμανθεί απο 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο, Τετάρτη, αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Την Πέμπτη, επίσης έρχονται βροχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές ενώ στα κυρίως στα κεντρικά και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Το Σάββατο νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι, καλός.

Αναλυτικά ο καιρός στην Ελλάδα για αύριο:

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.
  • Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Στα υπόλοιπα θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 3 με 5 βαθμών Κελσίου.

Τι προκάλεσε τον καύσωνα

Με ανακοίνωση το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξήγησε γιατί είχαμε αυτόν τον ξαφνικό καύσωνα:

«Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Μεσόγειο κατά τον μήνα Μάιο, χαρακτηρίζεται από σύντομες εναλλαγές θερμών και ψυχρών περιόδων. Αυτό οφείλεται στην ολοένα και ισχυρότερη θέρμανση του εδάφους από τον ήλιο καθώς βαδίζουμε προς το θερινό ηλιοστάσιο, αλλά προϋπάρχουν ψυχρές αέριες μάζες σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη που συχνά βρίσκουν δίοδο προς τα νότια.
Αυτή η κυκλοφορία των αερίων μαζών προκαλεί συνήθως τον Μάιο αστάθεια στην ατμόσφαιρα και απογευματινές καταιγίδες. Πιο σπάνια, όπως φέτος, οι ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη μετακινούνται σε πολύ μικρά γεωγραφικά πλάτη, όπως για παράδειγμα στη Βόρεια Αφρική, και μετατοπίζουν πολύ θερμές αέριες μάζες πάνω από την Έρημο Σαχάρα προς τη Μεσόγειο.
Σημαντικό ρόλο στην κίνηση των αεριών μαζών παίζει ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε μεγάλα ύψη μέσα στην τροπόσφαιρα (9-10 χλμ. ύψος από το έδαφος) ο αεροχείμαρρος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This