Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ανάβει… φωτιές – Διαφωνούν οι ειδικοί αλλά περιμένουν τη Δευτέρα!

Must Read

Διχασμένη εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, μετά τη σταδιακή επάνοδο στα θρανία που έχει ήδη γίνει για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

Για το θέμα μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορωνοϊού Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε ότι οι επιφυλάξεις των Ελλήνων επιστημόνων συντάσσονται με το κλίμα που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις μικρές ηλικίες.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα γίνει με τα παιδιά του δημοτικού και γενικά η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση, καθώς τα στοιχεία που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους οι επιστήμονες σχετικά με τις μικρές ηλικίες είναι αντικρουόμενα.

«Δεν μας βοηθούν αυτή τη στιγμή τα στοιχεία για να αποφασίσουμε. Καταρχάς πρέπει να δούμε πώς κινείται η επιδημία και αν κινείται σε χαμηλά επίπεδα, να διαπιστώσουμε κατά πόσο τα παιδιά βρίσκονται όντως στα σπίτια τους και όχι έξω. Γιατί μπορεί να κυκλοφορούν μεταξύ τους, οπότε τι να πάνε σχολείο, τι να πάνε παιδική χαρά. Ολα αυτά πρέπει να μπουν στη ζυγαριά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Τσίοδρας –κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης- έδειξε θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων… Επίσης, σε δημοσκόπηση της MRB οι περισσότεροι είναι αρνητικοί στην επαναλειτουργία των δημοτικών. Παρόλα αυτά όλοι είναι εν αναμονή μια και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, έχει πει πως η απόφαση για τα δημοτικά θα ληφθεί αφού γίνει προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε την ανακοίνωση της απόφασης για τα δημοτικά από Δευτέρα. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την πέμπτη και την έκτη δημοτικού» ξεκαθάρισε. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα άνοιγαν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, εφόσον η πορεία του ιού στη χώρα μας είναι καθοδική.

«Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν στις πλατείες, δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο» σχολίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, προσθέτοντας πως η επιστημονική επιτροπή έδωσε συγκατάθεση να ανοίξουν τα σχολεία επειδή σκέφτηκε ότι θα επέστρεφαν οι μισοί μαθητές.

Καθηγητής Γκίκας ΜαγιορκίνηςΟ καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This