Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ο κορωνοϊός… απογειώνει τις απολύσεις και «προσγειώνει» τις αεροπορικές εταιρείες

Αλλεπάλληλα πλήγματα συνεχίζει να δέχεται ο κλάδος της αεροπλοΐας εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η αεροπορική εταιρία Emirates απέλυσε περισσότερους πιλότους και πλήρωμα καμπίνας αυτή την εβδομάδα σε έναν νέο γύρο απολύσεων που πραγματοποίησε, με στόχο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Covid-19 στα οικονομικά στοιχεία της. Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι δεν έδωσε εντούτοις διευκρινίσεις για το πόσοι υπάλληλοι απολύθηκαν αυτή την εβδομάδα ούτε από ποια τμήματα προέρχονταν. Παρ’ όλα αυτά πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι ο αριθμός των 4.300 πιλότων και των σχεδόν 22.000 μελών πληρωμάτων καμπίνας θα περιοριστεί περίπου κατά ένα τρίτο, σε σχέση με τα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή και η αμερικανική αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας πιθανόν να τεθούν σε προσωρινή αργία έως και 36.000 εργαζόμενοί της, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο του συνόλου του προσωπικού της! Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τον Ιούλιο αναμένει μείωση στις κρατήσεις κατά 75% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο. Η εταιρία ανακοίνωσε ακόμη ότι δεν θα υποχρεωθούν σε προσωρινή αργία όλοι όσοι θα λάβουν προειδοποιητική επιστολή, καθώς ο τελικός αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το αν θα βελτιωθούν οι συνθήκες και από το πόσοι εργαζόμενοι θα δεχτούν να μπουν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας ή εθελούσιας εξόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ