Airbnb και υπερπροσφορά οδήγησαν σε πτώση την πληρότητα των ξενοδοχείων

Must Read

Η υπερπροσφορά κλινών και όλων των τύπων καταλυμάτων, αλλά και η αλλαγή του κλίματος σε ότι αφορά στη σχέση προσφοράς-ζήτησης, οδήγησαν σε πτώση 3,8% στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Όπως αναφέρουν στο μηνιαίο δελτίο τους η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) και η GBR Consulting και με βάση τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης ξενοδοχείων, υπήρξε επίσης πτώση 2,9% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), με οριακή θετική αλλαγή (1%) στη μέση τιμή δωματίου.

Μάλιστα, η πληρότητα των ξενοδοχείων στο συγκεκριμένο εξάμηνο «έκλεινε» αρνητικά (και) ανά μήνα, σε ποσοστό ως και -8.6%.

Ο Ιούνιος ο μόνος μήνας που διατηρεί την πληρότητα

Έντονες «αναταράξεις» από μήνα σε μήνα παρουσίασαν, επίσης, τόσο η μέση τιμή δωματίου, όσο και το RevPAR, σημειώνοντας πτωτική πορεία τον Ιούνιο σχεδόν κατά 5%. Ο Ιούνιος, ωστόσο, ως μήνας «αιχμής», κατάφερε να διατηρήσει οριακά (+0.9%) την πληρότητα του περσινού Ιουνίου.

Στο σημείο αυτό, η ΕΞΑΑΑ τονίζει πως η Αθήνα εξακολουθεί να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο αφίξεων επισκεπτών (περίπου 8.200.000 επισκέπτες), ως η σημαντικότερη διεθνής «πύλη εισόδου» στη χώρα μας.

Πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν και προς άλλους προορισμούς, αλλά, σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που καταγράφουν αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια, δεν συνάδουν με την τόσο μεγάλη απόκλιση και τις εντυπωσιακά πτωτικές τάσεις που καταγράφονται από τα τέλη του 2018 στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, υπογραμμίζει η ΕΞΑΑΑ.

Μόνιμος «βραχνάς» το Airbnb

Όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω, το Airbnb, παρ’ όλη την κόπωση που έχει αρχίσει να παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό, επίσης λόγω υπερπροσφοράς διαμερισμάτων, εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή των διαφόρων ξενοδοχειακών μονάδων.

Προφανώς, οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν, προς το παρόν, τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, όπου τους «περιμένουν» περισσότερα από 70.000 καταλύματα, για να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στα γούστα, αλλά και στην… τσέπη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This