Μεταφορά εργαζομένων αλλά και «κόκκινων» δανείων από την Alpha Bank στη Cepal

Must Read

Με μπόνους και όρους που κατοχυρώνουν τις θέσεις εργασίας, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα θα γίνει η μεταφορά των εργαζομένων της Alpha Bank στη Cepal, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανάληψη της δραστηριότητας «κόκκινων» δανείων από την εταιρία.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού της Τράπεζας, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στη Cepal (περίπου 800) θα λάβουν χρηματική παροχή 10 μεικτών μηνιαίων αποδοχών με κατώτατο πλαφόν που ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που προέρχεται από τη λύση σύμβασης εργασίας, δηλ. μηδέν φόρος έως το πόσο των 60.000 ευρώ.

Διατήρηση των αποδοχών

Πέρα από το μπόνους, προβλέπεται πλήρης αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας από τη Cepal όλων των εργαζομένων, διατήρηση των αποδοχών του εργαζομένου με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων που λαμβάνει, ενώ θα ισχύει για όλους τους εργαζομένους το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ωράριο, ενώ το δικαίωμα κανονικής άδειας ισχύει λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας.

Βάσει της συμφωνίας διατηρούνται με τους υφιστάμενους όρους το βρεφονηπιακό επίδομα, το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα, το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα, όπως και η τιμολογιακή πολιτική, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στα υφιστάμενα εξυπηρετούμενα δάνεια και κάρτες.

Επίσης, διατηρείται το υφιστάμενο αποταμιευτικό πρόγραμμα της ΑΧΑ, δίνοντας το πλεονέκτημα της καταβολής συνολικού ποσού (100%) του ατομικού λογαριασμού που προέρχεται από τις εισφορές του εργαζομένου αλλά και του εργοδότη, με δέσμευση της Cepal για συνέχιση καταβολής εισφοράς σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως η μεταβίβαση της δραστηριότητας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Αlpha Bank στη Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η τράπεζα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This