Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και έχουν και… ύφος!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ακούγεται πως οι Γερμανοί της ThyssenKrupp επισκέφτηκαν προ ολίγων εβδομάδων τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που βγαίνουν σε διαγωνισμό από τον ειδικό διαχειριστή μετά την πρωτοβουλία του Δημοσίου να ανακτήσει παράνομες κρατικές επιδοτήσεις κοντά στα 700.000.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις, που βεβαιώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ThyssenKrupp, όμως, συμμετείχε στο σχήμα της προηγούμενης ιδιοκτησίας μαζί με την εταιρία του Ισκαντάρ Σάφα και αξιώνει περί τα 200.000.000 ευρώ από το Δημόσιο για τα ναυπηγεία – που όμως δεν της ανήκουν πια, αφού μπήκαν σε ειδική διαχείριση.

Είναι όμως ενδιαφέρον ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφανθεί ότι στον επικείμενο διαγωνισμό πώλησής τους δεν μπορεί να συμμετέχει ουδείς που έχει έστω και έμμεση σχέση με τους προηγούμενους μετόχους, τα στελέχη της Thyssen δήλωσαν στον ειδικό διαχειριστή του Σκαραμαγκά πως οφείλει να τους «σέβεται», διότι είναι πιστωτές του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ