Περιζήτητο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Εννέα οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας διακινούνται ετησίως από και προς την Ιταλία και την Κέρκυρα περί τα 2.500.000 επιβάτες και πάνω από 250.000 φορτηγά

Must Read

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, εννέα όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν την Παρασκευή ενδιαφέρον για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ).

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, οι… μνηστήρες για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • Attica A.E. Συμμετοχων,
  • Danthia Shipping Company Limited,
  • Marg Ltd (ινδικός όμιλος),
  • Portek International Private Limited (του Ιαπωνικού Ομίλου Mitsui),
  • Quintana Infrastructure & Development,
  • Αιγαιον Οιλ Α.Ε.,
  • Κοινοπραξια Archirodon Group N.V.- Anek & Ομιλος Trident Hellas,
  • Κοινοπραξια Grimaldi Euromed – Mινωικες Γραμμες Ανε,
  • Ολθ Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, τη φάση δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας διακινούνται ετησίως από και προς την Ιταλία και την Κέρκυρα περί τα 2.500.000 επιβάτες και πάνω από 250.000 φορτηγά. Εκτείνεται σε χερσαία ζώνη 210 στρεμμάτων με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ευρύχωρους βοηθητικούς χώρους. Τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε περίπου 6.000.000 ευρώ και οι δυνατότητες ανάπτυξης μαζί με τα κατασκευαζόμενα αλιευτικά καταφύγια και το ενδεχόμενο υδατοδρόμιου προοιωνίζονται εξαιρετικές.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του λιμένα, η κατασκευή μαρίνας 342 θέσεων στην Ηγουμενίτσα, η αναβάθμιση των καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα και ο ανεφοδιασμός πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι μερικά από τα έργα που θα αποφέρουν τεράστιο όφελος στην περιοχή, όπως επισημαίνει η διοίκηση του οργανισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This