Το Κορυφαίο Βραβείο «Lifetime Achievement Award» του Βρετανικού Συμβουλίου Απονεμήθηκε για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο

Must Read

Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο απονεμήθηκε το υψηλού συμβολισμού «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δίδεται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος κατά την παραλαβή του Βραβείου

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί το σημαντικότερο βραβείο-αναγνώριση που απονέμει ο έγκριτος Βρετανικός θεσμός σε αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων για τη συνολική τους προσφορά στις σχέσεις των χωρών τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που το παραλαμβάνει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), είναι απόφοιτος του London School of Economics και του Πανεπιστημίου του Cambridge, με τα οποία διατηρεί στενές σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ο Δρ. Αποστολόπουλος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Advisory Board του LSE στο πλευρό κορυφαίων προσωπικοτήτων όπως νομπελίστας οικονομολόγος Sir Christopher Pissarides, με στόχο την προαγωγή της έρευνας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, ο Δρ. Αποστολόπουλος διατηρεί στενότατους δεσμούς και με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, και ειδικότερα το κορυφαίο Cambridge Judge Business School όπου πραγματοποίησε το MBA του.

Αναμνηστική φωτό των τριών νικητών (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Στέλλα Κάσδαγλη (Social Impact Award), Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος (Lifetime Achievement Award) και Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη (Professional Achievement Award)

Κατά την ανακοίνωση των νικητών η υψηλού κύρους Επιτροπή χαρακτήρισε τον Δρ. Αποστολόπουλο ως «έναν πρωτοπόρο οραματιστή επιχειρηματία που έχει προάγει τις Ελληνο-Βρετανικές σχέσεις σε μία σειρά από επίπεδα», και «έχει γεφυρώσει μία σειρά δικτύων αποφοίτων στην Ελλάδα και τη Βρετανία με σημαίνοντα επιχειρηματικά δίκτυα και οργανώσεις και υψηλής εμβέλειας και επιδραστικότητας δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο Δρ. Αποστολόπουλος, κατά την αποδοχή του βραβείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Οι σχέσεις μου σήμερα με τη Μεγάλη Βρετανία παραμένουν περισσότερο ενεργές από πότε σε όλα τα επίπεδα (ακαδημαϊκό, οικονομικό, επιχειρηματικό), και εγώ παραμένω πάντα ευγνώμων για όσα αυτή η σπουδαία χώρα έδωσε σε εμένα και την Ελλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.» Ενώ, με αφορμή το Brexit, συμπλήρωσε πως: «Τώρα που η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πια μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω απόλυτα ότι είναι η στιγμή, όχι απλά για την ενδυνάμωση, αλλά για την δημιουργία μιας νέας ιδιαίτερης, βαθιά προνομιακής και ειδικής σχέσης με το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελλάδα. Μια σχέση που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών, επιχειρηματικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και διακρατικών σχέσεων. Αυτή την σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία οραματίζομαι και δεσμεύομαι μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους απόψε και ιδιαιτέρως εσάς κυρία Πρέσβη, ότι να την υπηρετήσω με πάθος και συνέπεια». Ενώ, προέβη και σε μία τιμητική αναφορά στους συνδιαγωνιζόμενους για το βραβείο, σημειώνοντας: «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι για το ίδιο βραβείο είχαν προταθεί κορυφαίες προσωπικότητες τις οποίες σέβομαι και εκτιμώ».

Αναμνηστική φωτό των τριών νικητών των φετινών με τους παρισταμένους στην τελετή απονομής (από τα αριστερά προς τα δεξιά): Μαρία Νικόλτσιου, Μαρία Τσάκαλη, Αναστασία Ανδρίτσου, Στέλλα Κάσδαγλη, Kate Smith, Νίκη Κεραμέως, Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη και Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Η τελετή απονομής του βραβείου έλαβε χώρα σε κλειστό τιμητικό δείπνο που παρέθεσε στους νικητές η ΑΕ Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κ. Kate Smith, στην πρεσβευτική κατοικία, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως.

Για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση, ο Δρ. Αποστολόπουλος έλαβε συγχαρητήρια από την Director του LSE Dame Minouche Shafik, τον Πρύτανη του Cambridge Judge Business School, κ. Christoph Loch, καθώς και τον Επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Καθηγητή Kevin Featherstone, που στη δημόσια εκδήλωση του διαγωνισμού εξήρε «την πολυδιάστατη και πλούσια προσφορά του Δρ. Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή έρευνα και την κοινωνία, αντλώντας από την καλλιέργεια, ευφυία και ορθή κρίση του».

Το Βρετανικό Συμβούλιο είναι από τους πιο έγκυρους ακαδημαϊκούς θεσμούς παγκοσμίως, που από την ίδρυσή του το 1934, προάγει συστηματικά την Βρετανική πολιτιστική και γλωσσική εκπαίδευση ανά τον κόσμο.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την ειδική σελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου αφιερωμένη στα φετινά βραβεία, καθώς και όλη την ειδική εκδήλωση διαγωνισμού-ανακοίνωσης τον νικητών ανά κατηγορία στο παρακάτω βίντεο:

*Κεντρική φωτό επάνω: Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η ΑΕ Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith

(από αριστερά προς τα δεξιά) Αναστασία Ανδρίτσου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Μαρία Τσάκαλη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This