Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Διαχειριστικό έλεγχο ζητάει η Reggeborgh για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Νέα μάχη των μετόχων για τον έλεγχο της εταιρίας. Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει πως μέχρι χθες δεν είχε φτάσει επίσημο αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Μια νέα μετοχική μάχη για την έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενδέχεται να εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της πλευράς Καλλιτσάντση και του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh, κάτι που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Η Reggeborgh ζήτησε χθες τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με θέματα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και διαχειριστικό έλεγχο για τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Reggeborgh ελέγχει άμεσα πάνω από 5% στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ έχει συμφωνήσει ώστε να αγοράσει μελλοντικά το περίπου 12% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Παράλληλα, πληροφορίες τη φέρνουν να έχει αποκτήσει από την αγορά, μέσω τρίτων οντοτήτων, ποσοστό άνω του 10% του εισηγμένου κατασκευαστικού ομίλου. Η πλευρά Καλλιτσάντση ελέγχει γύρω στο 25,58% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Υπενθυμίζεται πως η Reggeborgh Invest κατέχει σήμερα και το 30,26% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με σφοδρότητα αντέδρασε η πλευρά Καλλιτσάντση, με κύκλους της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να υποστηρίζουν πως μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει επίσημο αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Τονίζουν, επίσης, πως αρμόδιο για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου είναι το Πρωτοδικείο, αλλά ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχουν λόγοι ώστε να διαταχθεί τέτοιος έλεγχος. Όπως προσθέτουν, η πρόσφατη γενική συνέλευση στα μέσα Σεπτεμβρίου ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σ.σ.: δεν εγκρίθηκε θέμα που αφορούσε την παροχή μετοχών σε στελέχη), ενώ την τελευταία διετία έχει ανέβει κατακόρυφα η κατάταξη της εταιρίας όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση με βάση έγκυρους διεθνείς δείκτες. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την αντίδραση του ολλανδικού ομίλου στη φημολογία των τελευταίων ημερών περί συμφωνίας με άλλους επενδυτές για την πώληση περίπου του 25% (χωρίς να σχολιάζουν τη συγκεκριμένη φημολογία). Τέλος, τονίζουν πως επιφυλάσσονται για τη λήψη κάθε μέτρου εκ μέρους των μετόχων της εταιρίας.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν πυκνώσει οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ομάδα επιχειρηματιών διαπραγματεύεται με τους αδελφούς Καλλιτσάντση και τη Farallon την αγορά του 25,58% της εισηγμένης. Με βάση το σημερινό κλίμα αρκετοί περιμένουν να δοθεί νέα μάχη μεταξύ των μετόχων για τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αντίστοιχη με αυτή που είχε δοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018 μεταξύ της οικογένειας Καλλιτσάντση και της πλευράς Λεωνίδα ΜπόμπολαΔημήτρη Κούτρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ