Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Το… μαχαίρι στο λαιμό βάζει η Nike σε 91 επιχειρηματίες με 300 καταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών!

Αιτία το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie, που αμαύρωσε τη φήμη του πολυεθνικού γίγαντα

Η Nike κόβει το… οξυγόνο σε 91 επιχειρηματίες με 300 καταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου!

Όπως ενημέρωσε τους πελάτες χονδρικής -εν μέσω πανδημίας και κατάρρευσης του λιανεμπορίουθα πρέπει να εξοφλήσουν πλήρως κάθε εκπρόθεσμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρίας, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις παραγγελίες τους για τη νέα σεζόν. Η Nike ενημερώνει τους πελάτες χονδρικής ότι θα δέχεται όλες τις μελλοντικές παραγγελίες για τη σεζόν HO21 (χειμώνας 2021) μόνο από πελάτες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις πληρωμών τους.

Η λύση αυτή αλλάζει τις διαπραγματευτικές ισορροπίες με τους εδώ μικρότερους εμπόρους, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές προμήθειας σε ένα περιβάλλον όπου τιμολογιακά δεν έχουν δύναμη, λόγω του ανταγωνισμού από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό δεν αφορά τους μεγάλους retailers αθλητικών ειδών, που, ούτως ή άλλως, προμηθεύονται απευθείας από τα κεντρικά της Nike στις βόρειες χώρες.

Σε άλλο σημείο, η πολυεθνική τούς ενημερώνει πως για να διασφαλίσουν ότι οι παραγγελίες τους για τις σεζόν FA21 (καλοκαίρι 2021) & HO21 (χειμώνας 2021) θα επιβεβαιωθούν και θα γίνουν τελικά αποδεκτές (έξι εβδομάδες πριν από την αποστολή των προϊόντων), η Nike τούς «παρέχει πλέον την τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσουν πλήρως κάθε εκπρόθεσμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021».

Το σκάνδαλο της Folli Follie

Η γενεσιουργός αιτία είναι το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie. Η φήμη της αμερικανικής εταιρίας επλήγη σοβαρά από το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας, που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, όταν, για παράδειγμα, το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν «μόλις» 30.000.000 ευρώ!

Η Folli Follie διατηρούσε μακροχρόνια συνεργασία με τη Nike από το 2007, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου χονδρικής και λιανικής, που αριθμεί συνολικά 19 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και 29 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Η Folli Follie είχε ενημερωθεί από τη Nike για τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων συμβολαίων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, μέχρι τον συμβατικό χρόνο λήξης τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ