Οι Γερμανοί της BSH «σβήνουν τις μηχανές» στην Pitsos…

Επιστολή από τους 200 εργαζόμενους σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, για να συμβάλλουν στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστορικού εργοστασίου

Must Read

Σήμερα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τους 200 εργαζόμενους που απασχολούνται στη μονάδα της Pitsos στου Ρέντη, καθώς η γερμανική πολυεθνική Bosch Siemens Hausegerate (BSH) θα βάλει λουκέτο στο εργοστάσιό της PITSOS και θα το μεταφέρει στην Τουρκία.

Χθες οι 200 εργαζόμενοι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζήτησαν να συμβάλλει στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστορικού εργοστασίου. Η επιστολή κοινοποιείται και στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που δεν φαίνεται να βρίσκει λύση για να σταματήσει το λουκέτο.

Η επιστολή τιτλοφορείται «Έσβησαν οι μηχανές της Pitsos» και οι εργαζόμενοι θυμίζουν στον πρωθυπουργό ότι έπεσαν «οι τίτλοι τέλους» στο εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα, «ενός εργοστασίου που δημιουργήθηκε 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζεται: «Η Pitsos είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών. Δεν υπάρχει οικογένεια στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά που κάποιο μέλος της, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες, να μην έχει εργαστεί στην Pitsos».

Τούς άφησαν στην τύχη τους

Θυμίζουν επίσης στο πρωθυπουργό ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς όλους τους φορείς, κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του την αγωνία των εργαζομένων. Άφησαν στην τύχη τους τούς εργαζομένους, καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60.000.000 ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της ελληνικής κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Καταλήγοντας στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι της Pitsos θέτουν εαυτούς στη διάθεση του πρωθυπουργού για διευκρινίσεις με στοιχεία και αποδείξεις, και προσθέτουν: «Γνωρίζοντας τις προσπάθειές σας για επενδύσεις και ανάπτυξη, σας ζητούμε έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζομένους της Pitsos. Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσιο με 156 έτη παρουσία, που έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This