Σάββατο 12/6/2021

Νέες αυξήσεις στο ρεύμα! «Στενάζουν» οι τσέπες των καταναλωτών

Ακριβός ο στόχος των μηδενικών ρύπων

Οι ευρωπαϊκοί στόχοι για την κλιματική αλλαγή με το Green Deal και τον στόχο των μηδενικών ρύπων έχει φέρει σαν αποτέλεσμα την… εκτόξευση της τιμής του CO2, με διεθνείς αναλυτές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ μέχρι το τέλος του 2021. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι οι ανατιμήσεις σε συνδυασμό και με την υψηλή διακύμανση της τιμής του φυσικού αερίου ανεβάζουν κατακόρυφα τη χοδρεμπορική τιμή του ρεύματος. Οι προμηθευτές… σηκώνουν τα χέρια ψηλά και μετακυλύουν την αύξηση στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Ήδη η ΔΕΗ αποφάσισε αυξήσεις της τάξης του 7%, ανατρέποντας την πολιτική της για σταθερά τιμολόγια το 2021 και σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι πρώτοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί που θα συμπεριλαμβάνουν και τον Μάιο, θα έχουν συνολική επιβάρυνση 2-3 ευρώ τον μήνα στο ανταγωνιστικό κόστος του ρεύματος.

Όσο για τους ιδιώτες παρόχους; Περνούν αυτόματα τις αυξήσεις και από τον περασμένο Νοέμβριο τα μεταβλητά τιμολόγια έχουν αυξηθεί σε ποσοστά από 30% έως και 50%. Μάλιστα, μόνο μέσα στον Μάρτιο, πελάτες των ιδιωτών παρόχων επιβαρύνθηκαν με ποσά από 12 έως και 31 ευρώ στο ανταγωνιστικό κόστος του ρεύματος!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ