Τρίτη 3/8/2021

Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Το ναυπηγείο βγαίνει σε δύο διαγωνισμούς για δύο διαφορετικά αλλά γειτονικά τμήματα

Με τη μείωση του ελάχιστου ζητούμενου τιμήματος κατά 45% για το ακίνητο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που κατέχει η ΕΤΑΔ και την καταβολή του σε τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας, επιχειρεί το Δημόσιο να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους επενδυτές στους δύο διαγωνισμούς για το συγκρότημα που αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυπηγείο βγαίνει σε δύο διαγωνισμούς για δύο διαφορετικά αλλά γειτονικά τμήματα:

  • έναν από τον Ειδικό Διαχειριστή (350.700 μ2) που φιλοξενεί και την κυρίως υποδομή και
  • έναν από την ΕΤΑΔ (332.000 μ2) που φιλοξενεί την κτιστή δεξαμενή.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στον Ειδικό Διαχειριστή εκπνέει στις 7 Ιουλίου. Η δε προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ λήγει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και όσοι προκριθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης της ΕΤΑΔ θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά δεσμευτική οικονομική προσφορά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την αξιολόγηση αλλά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι επίσης η 7η Ιουλίου.

Έτσι, οι διαγωνισμοί πρακτικά συμπίπτουν. Οι δύο διαγωνισμοί ακολουθούν εκείνους που βγήκαν άγονοι νωρίτερα φέτος, γεγονός που αποδόθηκε από την αγορά στο πολύ υψηλό τίμημα που ζήτησε η ΕΤΑΔ (55.000.000). Τώρα το τίμημα έχει οριστεί στα 30.700.00  ευρώ και η εξόφληση του σε έως τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ