Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Το ναυπηγείο βγαίνει σε δύο διαγωνισμούς για δύο διαφορετικά αλλά γειτονικά τμήματα

Must Read

Με τη μείωση του ελάχιστου ζητούμενου τιμήματος κατά 45% για το ακίνητο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που κατέχει η ΕΤΑΔ και την καταβολή του σε τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας, επιχειρεί το Δημόσιο να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους επενδυτές στους δύο διαγωνισμούς για το συγκρότημα που αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυπηγείο βγαίνει σε δύο διαγωνισμούς για δύο διαφορετικά αλλά γειτονικά τμήματα:

  • έναν από τον Ειδικό Διαχειριστή (350.700 μ2) που φιλοξενεί και την κυρίως υποδομή και
  • έναν από την ΕΤΑΔ (332.000 μ2) που φιλοξενεί την κτιστή δεξαμενή.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στον Ειδικό Διαχειριστή εκπνέει στις 7 Ιουλίου. Η δε προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ λήγει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και όσοι προκριθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης της ΕΤΑΔ θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά δεσμευτική οικονομική προσφορά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την αξιολόγηση αλλά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι επίσης η 7η Ιουλίου.

Έτσι, οι διαγωνισμοί πρακτικά συμπίπτουν. Οι δύο διαγωνισμοί ακολουθούν εκείνους που βγήκαν άγονοι νωρίτερα φέτος, γεγονός που αποδόθηκε από την αγορά στο πολύ υψηλό τίμημα που ζήτησε η ΕΤΑΔ (55.000.000). Τώρα το τίμημα έχει οριστεί στα 30.700.00  ευρώ και η εξόφληση του σε έως τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This