Προϋποθέσεις και αιρέσεις των δήθεν υποψηφίων και συστηματική παραπλάνηση για την Attica Bank

Must Read

Παρότι θα έπρεπε να έχει τεθεί ήδη εκτός Χρηματιστηρίου (και μόνο τα αρνητικά ίδια κεφάλαια θα έπρεπε να είναι αρκετός λόγος), η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank στα  240εκατ. ευρώ συνεχίζεται.

Μάλιστα χθες, οι δήθεν υποψήφιοι για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Attica Bank υπέβαλαν και προσφορές να συμμετέχουν στη διαδικασία, αυτού που το bankingnews.gr χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών», με την κάλυψη μάλιστα της ΤτΕ, αλλά και την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο υποψήφιοι, Bain Capital και Ellington έθεσαν προσβλητικές και προβληματικές προϋποθέσεις και αιρέσεις!

Τι εννοούμε;

Ζητούν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που είναι ο βασικός μέτοχος της Attica bank (με 68,2%,) να καλύψει όλη τη ζημιά της τράπεζας που ανέρχεται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ! Να αναλάβει το φιάσκο δηλαδή μιας ζημιωμένης και χρεωκοπημένης εταιρείας χωρίς καμία ουσιαστική ελπίδα για οικονομική επιβίωση.

Και αφού γίνει αυτό, το πολύ με 150 εκατ. να αποκτήσουν τον έλεγχο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Να γίνει χάρισμα ουσιαστικά η Attica bank σε ξένο fund!

Κατά το bankingnews.gr το πιο πιθανό σενάριο είναι το εξής: Το ΤΧΣ να βρεθεί με 73,12% από 68,2% και να καλύψει 175 εκατ. της αύξησης των 240 εκατ. και τα υπόλοιπα να καλύψει το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ. Α και ο δήθεν στρατηγικός επενδυτής που θα εμφανιστεί σε επόμενη χρονική φάση.

Βέβαια, όσο συνεχίζεται η γελοία κατάσταση και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της Attica bank, η οποία τη μια κάνει αδικαιολόγητο ράλι χωρίς να αντιδρούν οι εποπτικές αρχές και την άλλη φτάνει σε limit down, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το Χρηματιστήριο, μηδενίζουν την ύπαρξή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This