Παραίτηση του επικεφαλής του Twitter – ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας

Must Read

Ο Τζακ Ντόρσεϊ αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter, της εταιρείας που συνίδρυσε το 2006, και θα αντικατασταθεί από τον CTO της εταιρείας, Parag Agrawal.

Στη δήλωση του με την οποία ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το Twitter, ο Ντόρσεϊ απαρίθμησε διάφορους λόγους για τους οποίους έλαβε αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση, λέγοντας κυρίως ότι δεν θέλει να περιορίσει τις δυνατότητες της εταιρείας με το να την «καθοδηγείται από τους ιδρυτές».

Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον διάδοχο του, Agrawal και είπε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, για να βοηθήσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς και τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση ότι ο Ντόρσεϊ θα αντικατασταθεί ήρθε λίγο μετά από δημοσίευμα του CNBC νωρίτερα σήμερα, που επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι θα παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες. Άλλες αναφορές που υποστήριξαν ότι η αποχώρηση του Ντόρσεϊ όχι μόνον δεν ήταν «αιφνιδιαστική» αλλά είχε προγραμματιστεί από πέρυσι και ο αντικαταστάτης του είχε ήδη επιλεγεί!

Ο Nasdaq ανέστειλε γρήγορα τη διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter μετά την άνοδο της αξίας της εταιρείας κατά περίπου 10% έπειτα από τις αναφορές για αποχώρηση του Τζακ Ντόρσεϊ.

Ο Ντόρσεϊ είπε ότι η παραίτηση ήταν δική του απόφαση, αν και σύμφωνα με πληροφορίες θα έπρεπε ούτως ή άλλης να απομακρυνθεί από τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος, αφού οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν για τους διπλούς ρόλους του, ως CEO στο Twitter και την εταιρεία Square. Εκείνη την εποχή, ο Ντόρσεϊ κατέληξε σε συμφωνία με τους μετόχους για να παραμείνει στη θέση του.

Ο Agrawal υπηρέτησε ως CTO στο Twitter από το 2017 και είναι στην εταιρεία για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο νέος πρόεδρος, Bret Taylor, θα αντικαταστήσει τον Patrick Pichette, ο οποίος θα παραμείνει ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This