Στα 80-100 εκατ. ευρώ το φέσι της Thomas Cook στην Κρήτη – Μικρή ζημιά σε Χαλκιδική, Πιερία

Must Read

Μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται η ζημία από την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού της Thomas Cook στην Κρήτη. Αυτή είναι, τουλάχιστον, η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλη Τσακαλάκη.

Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, οι αρμόδιοι βρίσκονται στο στάδιο συλλογής καταμετρήσεων του κόστους των γκρουπ, με την πρώτη εκτίμηση να μιλά για ζημιά περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, όμως, θα πληρώσει ασφαλιστική εταιρεία ταξιδίων.

Μικρό το… φέσι σε Χαλκιδική και Πιερία

Από την άλλη, μικρό θα είναι το… φέσι σε Χαλκιδική και Πιερία, αφού, όπως έγινε γνωστό, οι αεροπορικές συνδέσεις με το «Μακεδονία» γίνονται με τακτικές πτήσεις και όχι με πτήσεις charter της Thomas Cook.

Επίσης, το πρόβλημα στη Μακεδονία είναι μικρό, αφού η «πίτα» του τουριστικού μείγματος είναι πιο ομοιόμορφα μοιρασμένη μεταξύ διαφορετικών αγορών από ό,τι σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει πως στην Μακεδονία δεν υπάρχουν τόσοι Βρετανοί τουρίστες όσοι στα νησιά, ενώ κατεβαίνουν και αρκετοί Βαλκάνιοι ή Σλάβοι.

Φυσικά, το πρόβλημα παραμένει, αφού όσοι δούλεψαν με την Thomas Cook χάνουν τα έσοδα που περίμεναν για τα «πακέτα» έως τώρα, αλλά και τα έσοδα που θα είχαν ως το τέλος της σεζόν για το υπόλοιπο Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο

«Στην ΠΟΞ προσπαθούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και της ζημίας που έγινε για τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας μας. Η ζημία σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλη και θα έχει και σημαντικές προεκτάσεις καθώς, για παράδειγμα , θυγατρική της Thomas Cook είχε λάβει και δάνεια από ελληνική/ές τράπεζες για να επεκτείνει το δίκτυο των ξενοδοχείων της στη χώρα μας», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This