Παράταση έως 22/03/2024 οι αιτήσεις ΕΣΠΑ για την επιδότηση Νέων Επιχειρήσεων

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 60% • Ανακοινώθηκε Παράταση για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Must Read

Τα τελευταία χρόνια οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ αποτελούν βασικό παράγοντα της επενδυτικής δραστηριότητας στη χώρα, δεδομένου ότι έχει ελαχιστοποιηθεί η παροχή ρευστότητας από τα τραπεζικά ιδρύματα. Τα οφέλη των ενισχύσεων είναι σημαντικά καθώς δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ισχυρή θέση στον κλάδο αλλά και να αναπτύξουν καινοτομίες δίνοντας δυναμική στην επιχείρηση τους.

Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία, στους εν δυνάμει επενδυτές, να ιδρύσουν Νέα επιχείρηση, υλοποιώντας  το επιχειρηματικό τους όραμα αλλά και στις Νεοσύστατες επιχειρήσεις,  να εκσυγχρονιστούν και να επεκτείνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου για την Ενίσχυση της Ίδρυσης και λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κυμαίνεται από 30.000€ έως 400.000€ και για την Ενίσχυση της Ίδρυσης και λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων από 80.000€ έως 400.000€.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό από  45% έως 60% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Επιλέξιμες Επιχειρήσεις

Υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.

Νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης (18/12/2023).

Υπό ίδρυση ορίζονται οι επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί μετά την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης έως και την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση της κάθε πρότασης θα πραγματοποιηθεί με συγκριτική βαθμολογία.

Συνεπώς, απαιτείται λεπτομερής προαξιολόγηση των προϋποθέσεων και κυρίως ορθή προετοιμασία του επενδυτικού σχεδίου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας ώστε να ενημερωθείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα που σας αφορά, στο τηλέφωνο: 2109318016, email: [email protected] και να εγγραφείτε στο newsletter  της εταιρίας μας στην ιστοσελίδα:  http://www.bmsconsultants.gr 

Για την BMS Business Management Solutions
Σκαρλίγκου Φωτεινή
Σύμβουλος Επενδυτικών Προγραμμάτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This