Έφυγε απ’ τη ζωή ο κύριος Amaretti, Άγγελος Ντάβος

Must Read

Έφυγε απ’ τη ζωή χθες το πρωί ο άνθρωπος που δημιούργησε τη διάσημη -για μικρούς και μεγάλους- ελληνική γκοφρέτα «Σερενάτα», Άγγελος Ντάβος.

Ιδρυτής του ομίλου Bingo, με μεράκι για ζαχαρωτά και αλμυρά, είχε δημιουργήσει περισσότερα από 10 ιστορικά σήματα όπως: η Chipita, η Κουκουρούκου, τα Amaretti και οι σοκολάτες «ΝΑΙ», που κάποτε κατέκλυζαν τα περίπτερα.

Bingo

Η ιστορία του Άγγελου – Ευάγγελου Ντάβου ξεκίνησε το 1941 στον Ράφτη, Αρκαδίας. Ήταν  το 4ο παιδί μιας οικογένειας με συνολικά 8 παιδιά.

Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, κατάφερε να αποφοιτήσει από το δημοτικό, αλλά μορφώθηκε πραγματικά. Η μεγάλη δίψα του για γνώση τον οδήγησε στο να μελετήσει αγγλικά και μηχανολογία, ενώ το μικρό του κεφάλαιο, προκειμένου να ανοίξει την αρχικά μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών του, προήλθε από δανεικά, αφού ο ίδιος εργαζόταν για το μεροκάματο σε περίπτερο.

Bingo

Η βιοτεχνία έδρευε αρχικά σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη, όπου εργαζόταν μαζί με την έγκυο σύζυγό του και έφτιαχναν γκοφρέτες. Από τότε μπήκε με μεθοδικότητα και δουλειά, μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι και ο Ντάβος κατάφερε να κατακτήσει την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, δημιουργώντας τέσσερις σημαντικές εταιρείες, με διαφημιστικές καμπάνιες και σλόγκαν που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Η κόρη του Μαρία Νταβού ενημέρωσε μέσω των social media για την κηδεία και τις λεπτομέρειες:

«Η κηδεία του μπαμπά μου, Αγγέλου Ντάβου, θα γίνει την Πέμπτη 12/12 στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, στην Παλλήνη. Τον αποχαιρετάμε με χαμόγελο, δύναμη και το μάθημα που μας άφησε: να ζούμε τη ζωή χωρίς φόβο! Ο μπαμπάς μου ήταν ένας αληθινός Ζορμπάς, ένας άνθρωπος με τεράστια ιστορία, άπειρα επιτεύγματα κι επιτυχίες αλλά κυρίως ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή!
Δεν είναι λοιπόν κηδεία, είναι γιορτή της ζωής και υπενθύμιση του πώς πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή».

Αιωνία του η μνήμη…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This