27-5-2020

Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου: «Θα συμβούλευα τις κυβερνήσεις να κρατήσουν κλειστά τα σύνορά τους»

Έντονη είναι η ανησυχία του Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA), σχετικά με τις συνέπειες από ένα βιαστικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων ώστε κάποιες χώρες είτε να δεχτούν τουρίστες είτε κάποιοι άλλοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές.

Και χτύπησε ένα… καμπανάκι λέγοντας:

«Θα συμβούλευα τις κυβερνήσεις να κρατήσουν κλειστά τα σύνορά τους και μάλιστα προς τις δύο κατευθύνσεις. Από υγειονομικής πλευράς θα ήταν καλύτερο οι άνθρωποι να μείνουν στους τόπους κατοικίας τους».

Όσον αφορά την σκέψη του Γερμανικού ΥΠΕΞ  να άρει τη ταξιδιωτική «απαγόρευση» εξέφρασε ενδοιασμούς, μήπως η Γερμανία οδηγηθεί σε ένα επικίνδυνο αγώνα δρόμου.

«Τα νέα μέτρα χαλάρωσης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μου προκαλούν μεγάλη ανησυχία, διότι θα ζήσουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης για το ποια (χώρα) ανοίγει περισσότερο και πιο γρήγορα. Με τα ταξίδια ανεβαίνει το ρίσκο ενός δεύτερου κύματος επιδημίας, το οποίο θα είναι πιο σκληρό από το πρώτο γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί όσο την πρώτη φορά».

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι θεωρεί επικίνδυνη και τη «νέα ελευθερία για ταξίδια» προς τη Γερμανία.

«Εάν ξεκινήσουν και πάλι τουρίστες να έρχονται στη χώρα, θα αυξηθεί ο κίνδυνος μολύνσεων. Το άνοιγμα των συνόρων έγινε πριν την ώρα του, η κυβέρνηση δρα αποκλειστικά με γνώμονα τα οικονομικά συμφέροντα και υποτιμά το υγειονομικό ρίσκο. Δεν είμαστε έτοιμοι» δήλωσε με φανερή ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW