ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΛονδίνο: Αποδοκιμασίες στον Στάρμερ κατά την επίσκεψή του σε σημείο που μαχαιρώθηκαν Εβραίοι

Λονδίνο: Αποδοκιμασίες στον Στάρμερ κατά την επίσκεψή του σε σημείο που μαχαιρώθηκαν Εβραίοι

Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό πως «κάνει κακό στους Εβραίους»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αποδοκιμάστηκε σήμερα κατά την επίσκεψή του στη συνοικία Γκόλντερς Γκριν στο βόρειο Λονδίνο, όπου χθες Τετάρτη (29/4) σημειώθηκε άλλη μία επίθεση εναντίον μελών της εβραϊκής κοινότητας. Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις μίας υπηρεσίας ασθενοφόρων της εβραϊκής κοινότητας και κάποιοι φώναζαν «ο Στάρμερ είναι δειλός» και «ο Κιρ Στάρμερ κάνει κακό στους Εβραίους», καθώς αποδοκίμαζαν υπηρεσιακά αυτοκίνητα και ο πρωθυπουργός αποχωρούσε.

Δύο Εβραίοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση

Χθες δύο Εβραίοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στο Γκόλντερς Γκριν. Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατικό». Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μία σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στην ίδια συνοικία του βόρειου Λονδίνου, όπου ζει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα.

«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό – Είναι στοχευμένη ρατσιστική επίθεση»

Ο Στάρμερ δεν έκανε καμία δήλωση από το σημείο. Ωστόσο, προχώρησε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, όπου έγραψε ότι η χθεσινή επίθεση δεν αφορά ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά πρόκειται για στοχευμένη ρατσιστική επίθεση απέναντι στους Εβραίους. Σήμερα βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με εθελοντές που είχαν σπεύσει αμέσως μετά την επίθεση για να προσφέρουν βοήθεια, προκειμένου να τους ευχαριστήσει.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του λαμβάνει ήδη μέτρα, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση για τις περιπολίες της αστυνομίας. Έστειλε δε μήνυμα σε όλη την εβραϊκή κοινότητα: «Η θέση σας είναι εδώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας προστατεύσουμε».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης