«Θύμα» αμφιλεγόμενης εταιρείας στατιστικής ο ΠΟΥ! Παρέσυρε τον πλανήτη σε λανθασμένη αντιμετώπιση της πανδημίας!

Must Read

Μια μικρή εταιρεία στατιστικών «κατάφερε» να παρασύρει όχι μόνο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και πολλά κράτη του πλανήτη σε λάθος χειρισμούς ως προς την πανδημία του νέου κορωνοϊού!

Αυτό αναφέρει σε σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ο «Guardian», σχολιάζοντας το ρόλο της Surgisphere στην… παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας, καθώς, ως φαίνεται, παρέσυρε όχι μόνο τον ΠΟΥ, αλλά και πολλές χώρες σε λάθος χειρισμούς, καθώς άλλαξαν τις μεθόδους θεραπείας για την COVID-19, βάση αμφιβόλου ποιότητας στοιχεία από τη μικρή αυτή αμερικανική εταιρεία αναλύσεων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα σημαντικών μελετών.

Η έρευνα επισημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία, στους υπαλλήλους της οποίας φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας(!) καθώς και ένα μοντέλο που που παράγει περιεχόμενο μόνο για ενήλικες(!!), παρείχε στοιχεία σε πολυάριθμες μελέτες πάνω στην COVID-19, όμως, μέχρι στιγμής, έχει αποτύχει στο να εξηγήσει επαρκώς τόσο τα δεδομένα, όσο και τη μεθοδολογία που ακολούθησε για τις μελέτες της.

Τα στοιχεία τα οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει νόμιμα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως, διαμορφώνουν τη βάση επιστημονικών άρθρων που έχουν οδηγήσει σε αλλαγές στην πολιτική για τις θεραπείες της COVID-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, η εταιρεία βρισκόταν και πίσω από απόφαση του ΠΟΥ και διαφόρων ινστιτούτων ερευνών ανά τον κόσμο να διακόψουν τις δοκιμές του αμφιλεγόμενου φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη!

Δημοσιεύσεις σε κορυφαία ιατρικά περιοδικά

Το «The Lancet» και το «New England Journal of Medicine», από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, δημοσίευσαν μελέτες βασισμένες σε στοιχεία από την Surgisphere. Αργά την Τρίτη, ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας του με τον «Guardian», το πρώτο κοινοποίησε μία «έκφραση ανησυχίας» σχετικά με τη μελέτη που δημοσίευσε, ενώ παρόμοια αναγγελία έκανε και το δεύτερο περιοδικό.

Όπως ανακοινώθηκε, πάντως, ένας ανεξάρτητος έλεγχος για την προέλευση και την εγκυρότητα των εν λόγω δεδομένων, θα διεξαχθεί από συντάκτες που δεν σχετίζονται με την Surgisphere, λόγω των «ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία» τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This