Το Ισραήλ πίσω από την ανατίναξη πυρηνικής εγκατάστασης του Ιράν;

Must Read

Μια πυρκαγιά στην κύρια εγκατάσταση εμπλουτισμού πυρηνικών καυσίμων του Ιράν προκάλεσε σημαντικές ζημιές, πηγαίνοντας πίσω το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας για μήνες, παραδέχτηκε η κυβέρνηση του Ιράν την Κυριακή, αφού αρχικά δήλωσε ότι η καταστροφή ήταν μικρή.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος ειδικός στα θέματα της Μέσης Ανατολής με γνώση του επεισοδίου δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στο πυρηνικό συγκρότημα Natanz την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή βόμβα. Ένα μέλος του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, το οποίο ενημερώθηκε για το θέμα, είπε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικό. Και οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν με δημοσιογράφο των New York Times υπο την προϋπόθεση πως θα διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Γιατί οι υποψίες επικεντρώθηκαν  σε Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον;

Η υποψία στο Ιράν επικεντρώθηκε στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν σαμποτάρει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και στο παρελθόν και έχουν δεσμευτεί να εμποδίσουν το Ιράν απο το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Στο παρελθόν, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά αυτό έχει αποκλειστεί ως αιτία σε αυτήν την περίπτωση, δήλωσε το μέλος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.

Αν και δεν υπήρχε τρόπος να επαληθευτεί η εμπλοκή του ανεξάρτητα, το δίκτυο πληροφοριών του Ισραήλ έχει δείξει στο παρελθόν την ικανότητά του να χτυπήσει στην καρδιά του Ιράν, παραβιάζοντας μια μυστική βάση στην Τεχεράνη το 2018 και κλέβοντας μισό τόνο μυστικών αρχείων που τεκμηριώνουν το πυρηνικό σχέδιο του Ιράν. Πολλά από αυτά τα αρχεία δόθηκαν από την Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας, στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, δίνοντας πολλές νέες ενδείξεις για το πού το Ιράν μπορεί να κρύβει απαγορευμένους εξοπλισμούς και πρώτη ύλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This