Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πολεμικά παιχνίδια Τουρκίας-Αιγύπτου στη Λιβύη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η Λιβύη. Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «θερμαίνεται» κι άλλο.

Η Τουρκία σχεδιάζει μεγάλη αεροναυτική άσκηση στη Μεσόγειο κοντά στις ακτές της Λιβύης, με ημερομηνία έναρξης 20 Ιουλίου. Η Αίγυπτος πραγματοποιεί ήδη ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων αεροναυτικών δραστηριοτήτων κοντά στα χερσαία σύνορά της με τη Λιβύη.

Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αιγυπτιακός στρατός κάνει στρατιωτικούς ελιγμούς ετοιμότητας κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την ονομασία «Decisive 2020», ως  απάντηση στην επερχόμενη άσκηση της Τουρκίας.

Το αιγυπτιακό κανάλι Al Kahera Wal Nas σε ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποιούν την άσκηση στα δυτικά σύνορα και αυτό σημαίνει ότι οι ελιγμοί είναι κοντά στη Λιβύη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ναυτικό της χώρας δήλωσε πως οι αναμενόμενοι ελιγμοί θα ονομάζονται «Naftex» και θα γίνουν έξω από τις ακτές της Λιβύης σε τρεις διαφορετικές περιοχές και η καθεμία θα φέρει ένα ειδικό όνομα, «Barbaros», «Targot Rais» και «Chaka Bay».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ