Συμπτώσεις, ή θεϊκά σημάδια; Περίεργα συμβάντα και φωνές ότι η βεβήλωση της Αγιά-Σοφιάς δεν θα βγει σε καλό!

Must Read

Δεν βλέπουν όλοι οι Τούρκοι με καλό μάτι τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, αλλά σιωπούν μπροστά στον φόβο να θεωρηθούν προληπτικοί. Όμως, έπειτα από κάποια περίεργες «συμπτώσεις» των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι δικαιώνονται όσοι πίστευαν ότι αυτή η ανίερη πράξη θα έχει επιπτώσεις!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά -κυρίως από στόμα σε στόμακατά τη διάρκεια των εργασιών μέσα στο λίκνο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης επικράτησε πανικός. Ο λόγος ήταν ένα εργατικό ατύχημα, που συνέβη όταν κατέρρευσε μια μεγάλη σκαλωσιά, η οποία είχε στηθεί για να προχωρήσουν τα έργα. Τον εκκωφαντικό ήχο από την κατάρρευση του ικριώματος ακολούθησαν οι κραυγές πόνου των εργατών.

«Παρατηρήθηκε κάποια στιγμή έξω από την προσωρινή περίφραξη που περιβάλλει τον προαύλειο χώρο της Αγια-Σοφίας μια οχλοβοή. Κάποιοι εργάτες μετέφεραν άλλους με ανοιγμένα κεφάλια μέσα στα αίματα, τους έβαζαν σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και κορνάροντας τους μετέφεραν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες» περιγράφει στο ιστολόγιό του ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, ειδικός παθολόγος Κωνσταντίνος Βαρδάκας!

Οπως σημείωσε ο γνωστός για τους αγώνες του για την Ορθοδοξία γιατρός, δεν κατάφερε να διασταυρώσει αυτό το περιστατικό, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν το παραμικρό και γίνεται η σύνδεση με το γεγονός ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία όχι με ασθενοφόρα, αλλά με Ι.Χ. Ποιος δημοσιογράφος θα τολμούσε, άραγε, να αναφέρει τέτοιο περιστατικό και να χαλάσει τη φιέστα του «σουλτάνου», ο οποίος ελέγχει ασφυκτικά τα ΜΜΕ της γείτονος; Μήπως ακόμα και τα social media δεν ανοιγοκλείνουν όποτε ο ίδιος διατάζει για να μη διαρρεύσει κάτι που δεν θέλει;

Ομως, οι ψίθυροι αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικοί από τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς δεν μπορούν να περιορίσουν μια είδηση. Από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε ότι έγινε ένα ατύχημα μέσα στον υπέρλαμπρο ναό και -μοιραία- κάποιοι το θεώρησαν κακό σημάδι. Πολλοί από τους γείτονες που μίλησαν για «θεϊκό σημάδι» έχουν μεγαλώσει με σεβασμό απέναντι στην πίστη των Ελλήνων, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι κάθε χρόνο προσκυνούν στον Αγιο Γεώργιο.

Αλλωστε, δεν θα ήταν το πρώτο σημάδι. Προ ημερών κατέρρευσε ξαφνικά μέρος των τειχών της Βασιλεύουσας στην περιοχή Karagümrük Mahallesi, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας. Και δεν ήταν μόνο αυτά… Το ίδιο διάστημα στη γενέτειρα του Ερντογάν, στην επαρχία Ριζούντα του Πόντου, άνοιξαν οι ουρανοί και πλημμύρισαν τα πάντα!

Αυτές οι «περίεργες» συμπτώσεις έχουν κάνει τους Τούρκους -και όχι μόνο τους προληπτικούς- να λένε ότι η βεβήλωση της Αγια-Σοφιάς δεν θα βγει σε καλό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This