Αλλάζει την στάση του απέναντι στις μάσκες και την Πανδημία ο Τραμπ

Must Read

Για μήνες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο αρνείται συστηματικά να φορέσει ο ίδιος μάσκα και να πάρει στα σοβαρά την πανδημία οργανώνοντας μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά επιπλέον παρά τις ενστάσεις των ειδικών προτρέπει και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Ωστόσο στην πιο πρόσφατη ενημέρωση τύπου έκανε στροφή 180 μοιρών.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αναγνώρισε την Τρίτη ότι η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται πιο έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες και προέτρεψε την χρήση μασκών μετά από εβδομάδες υποβάθμισης της σοβαρότητας της κρίσης που έχει σκοτώσει περισσότερους από 140.000 Αμερικανούς.

Αντί για απλώς «σπίθες» του ιού, όπως έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τα πρόσφατα κρούσματα που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, ο κ. Τραμπ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν τώρα «μεγάλες πυρκαγιές», ιδιαίτερα στη Φλόριντα και αλλού πέρα από στο Νότο και τη Δύση. Ορκίστηκε να ξεκινήσει μια «αδυσώπητη» εκστρατεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης χωρίς να παρουσιάσει νέα ειδικά σχέδια για το πώς να το κάνει.

«Πιθανότατα, δυστυχώς, η κατάσταση θα χειροτερέψει προτού βελτιωθεί», δήλωσε ο κ. Τραμπ σε δημοσιογράφους καθώς συνέχισε τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κορονοϊό που είχε διακόψει στα τέλη Απριλίου. «αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει να λέω, αλλά έτσι είναι. Είναι αυτό που έχουμε. »

Ο κ. Τραμπ ήταν ιδιαίτερα λιγότερο απορριπτικός σχετικά με την πανδημία, κάτι που αντικατοπτρίζει την συνειδητοποίηση της ομάδας του ότι ο ιός όχι μόνο δεν θα φύγει, αλλά έχει βλάψει σοβαρά τη σχέση του με το λαό λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η έγκριση του χειρισμού της πανδημίας από τον Αμερικανό πρόεδρο μειώθηκε από 51% στα τέλη Μαρτίου σε 38% την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η ενημέρωση του κ. Τραμπ ήταν πιο αυστηρά πειθαρχημένη από τις καθημερινές παραστάσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν μιλούσε για περισσότερο από μία ώρα, διεξάγοντας μάχες με κυβερνήτες και δημοσιογράφους και κάνοντας περίεργα σχόλια όπως για την χρήση αντισηπτικού ως θεραπεία για τον κορανοϊό. Την Τρίτη, διάβασε έναν έτοιμο λόγο, δέχτηκε λιγότερες ερωτήσεις από ο,τι στο παρελθόν και ολοκλήρωσε την ενημέρωση σε 27 λεπτά.

Ο κ. Τραμπ προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα γεμάτα μαγαζιά και πρόσφερε την πιο ισχυρή υποστήριξή του για την χρήση μασκών, λέγοντας: «Όταν μπορείτε, χρησιμοποιήστε μια μάσκα», ακόμα κι αν ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν πάντα υποστηρικτικός. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις μάσκες», είπε, κρατώντας μία με προεδρική σφραγίδα. «Το βλέπω με αυτόν τον τρόπο: Οτιδήποτε μπορεί δυνητικά να βοηθήσει και που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει, είναι καλό. Δεν έχω πρόβλημα, κουβαλάω μάσκα και την φοράω. Με είδατε να την φοράω αρκετές φορές και θα συνεχίσω. »

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This