19-9-2020

Παιδόφιλος δημοτικός σύμβουλος του εργατικού κόμματος της Βρετανίας αφέθηκε ελεύθερος παρά το γεγονός πως είχε στη κατοχή του πάνω από 1.000.000 εικόνες παιδικής πορνογραφίας

Ένας παιδόφιλος δημοτικός σύμβουλος του εργατικού κόμματος που εργαζόταν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων γλύτωσε τη φυλακή παρά το ότι πιάστηκε με πάνω από ένα εκατομμύριο παιδικές πορνογραφικές εικόνες – συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που δείχνει τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού.

Ο Ρότζερ Σπακμαν, 50 ετών, που ήταν μέλος της παράταξης του εργατικού κόμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Έξετερ μέχρι τη σύλληψή του το 2017, εργαζόταν σε ένα κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων τη στιγμή που άρχισε να συλλέγει το τεράστιο απόθεμα εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Το δικαστήριο του Έξετερ ανακάλυψε πως ανήκει σε ένα μυστικό δίκτυο παιδόφιλων με την ονομασία “The Other Place”. Το 2017 αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό των υπευθύνων του δικτύου και στην θέσπιση κατηγοριών εναντίον τους. Αλλά ο δικαστής Πίτερ Τζόνσον εξέδωσε για τον Σπάκμαν την ποινή φυλάκισης για δέκα μήνες, με αναστολή και την υποχρέωση παρακολούθησης σεμιναρίων απεξάρτησης από τη παιδική πορνογραφία για σαράντα μέρες.

Το 2017 βρέθηκαν 67 ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι του Σπακμαν μερικές από τις οποίες περιείχαν  μέχρι και βίντεο και φωτογραφίες από τον βιασμό ανηλίκων κοριτσιών.  Ο δικαστής Τζόνσον δήλωσε πως η ποσότητα υλικού ήταν «υπερβολικά υψηλή» με τον συνολικό αριθμό φωτογραφιών και βίντεο να ξεπερνά το 1.000.000. Ο δικαστής είπε ότι ο Σπακμαν είχε καλό χαρακτήρα και εργαζόταν σκληρά στη τοπική αυτοδιοίκηση ως σύμβουλος στο Έξετερ πριν από την «δραματική πτώση του».

Ένα μεγάλο ελαφρυντικό για την υπόθεση του ήταν σύμφωνα με τον δικαστή το γεγονός πως ο ίδιος όταν ήταν παιδί υπήρξε θύμα κακοποίησης και πως στο δίκτυο παιδόφιλων ο κύριος ρόλος του ήταν να υποδύεται πως είναι ανήλικο κορίτσι.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ