Προκλητικός και θρασύς ο Ερντογάν: «Γελοίες και αβάσιμες οι ελληνικές αξιώσεις… Επιχειρεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis» (video)

Must Read

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (αφού επέβαλε σιωπητήριο στα τουρκικά ΜΜΕ) με δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι το OrucReis μετακινήθηκε στην περιοχή επιχειρήσεων από το βράδυ της Κυριακής και άρχισε να επιχειρεί σήμερα το πρωί στις 8 π.μ. Πρόσθεσε ότι καμία χώρα δεν θα υποκύψει σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα:

Η φωτογραφία του Oruc Reis συνοδευόμενο από τα τουρκικά πολεμικά

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τηλεφωνικά την Τρίτη τους πολιτικούς αρχηγούς

Και συνέχισε: «Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης, όπως είναι η Τουρκία συνιστά λάθος. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις κατά κανενός, δεν επιβουλεύεται τα νόμιμα συμφέροντα κανενός. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές».

Δείτε ακόμα: Διάβημα στο τουρκικό ΥΠΕΞ από την ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα – Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Ερντογάν θέλησε μάλιστα μετά από όλα όσα είπε, να φανεί και… διαλλακτικός: «Είμαστε πάντα εκεί και είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μέσω διαλόγου και δικαιοσύνης. Ας ενωθούμε ως όλες οι χώρες της Μεσογείου. Ας βρούμε μια φόρμουλα που είναι αποδεκτή από όλους και προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Σιωπητήριο στα τουρκικά ΜΜΕ έβαλε ο Ερντογάν

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στο τι μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως και δεν έχουν πηγές από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Επίσης, δεν αναφέρουν καμία κίνηση του Oruc Reis.

Δείτε ακόμα: Τουρκικό ΥΠΕΞ για Oruc Reis: «Δεν θα επιτρέψουμε στρατιωτική επέμβαση σε πολιτικό πλοίο»

Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Τα ελληνικά πλοία καλούν τον κυβερνήτη να φύγει

Το Oruc Reis βρίσκεται δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis,  που το μεσημέρι της Δευτέρας βρισκόταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εισήλθε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το τουρκικό πλοίο έχει απλώσει καλώδια όμως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του θορύβου όλων των πλοίων που βρίσκονται κοντά του, ελληνικά αλλά και τουρκικά.

Δείτε ακόμα: Ήρθε η ώρα της κρίσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τον ασύρματο, οι ελληνικές φρεγάτες εκπέμπουν μήνυμα που αναφέρει ότι το Oruc Reis βρίσκεται παράνομα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και καλούν τον κυβερνήτη να αποχωρήσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

https://youtu.be/WnMBhJnX_5I

Πρόκληση μετά το ΚΥΣΕΑ με απάντηση στην ελληνική αντι-NAVTEX

Το πρωί της Δευτέρας, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ, όπου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε το παρόν, ντυμένος με στολή παραλλαγής και διαβεβαίωσε ότι «όλα θα πάνε καλά».

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα αργότερα μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, και την ελληνική αντι-NAVTEX, η Τουρκία απάντησε με νέα NAVTEX!

Το Oruc Reis απέπλευσε για «έρευνες» βάσει της παράνομης NAVTEX που εξέδωσε, μαζί με 2 βοηθητικά ερευνητικά

Η νέα NAVTEX -με την οποία ισχυρίζεται ότι το Oruc Reis και τα δύο πλοία θα πραγματοποιήσουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, είναι η ακόλουθη:

TURNHOS N/W : 1026/20

MEDITERRANEAN SEA

1. TURKISH FLAGGED R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN ARE CONDUCTING SEISMIC SURVER IN TURKEY’S CONTINENTAL SHELF ON BEHALF OF REPUBLIC TURKEY IN ACCORDANCE WITH INTERNATIONAL LAW.

2. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER HA28-455/20 IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

3 ANTALYA TURK RADYO NAVTEX NR. FA26-1024/20 ISSTILL VALID AND EFFECTIVE. ANTALYA STATION WILL CONTIUNUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR SAFETY OF MARIERS.

4. CANCEL THIS MESSAGE 232059Z AUG 20.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This